Рецепт картопляної запіканки з лососем від блогерки Яни Станішевської
20 березня 2021,
15:03
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Яни СтанішевськоїНереально смачний рецепт картопляної запіканки з рибою, яка точно сподобається кожному!
Яна Станішевська – успішна блогерка, котра не тільки розбирається у всіх трендах моди та краси, а й полюбляє готувати та ділитися своїми рецептами з шанувальниками. Дівчина підготувала чудовий та смачний рецепт картопляної запіканки, котра підійде як до святкового столу, так і на звичайний обідні стіл.
Читайте також Рецепт м'яса по-французьки від шеф-кухаря та учасника Мастер Шеф Професіонали Миколи Люлька
Яна Станішевська зізналася, що це, мабуть, найкрасивіша страва з картоплі, яка тільки може бути! Запіканка виглядає вишукано, а на її приготування вам потрібно не так вже й багато часу.
Рецепт запіканки від Яни Станішевської
Інгредієнти:– 400 г лосося;
– 400 г картоплі;
– 200 мл вершків (150 мл в соус, 50 мл до пюре);
– 50 мл білого вина;
– жменька замороженого зеленого горошку;
– цибулина;
– кілька зубчиків часнику;
– сіль, чорний мелений перець на ваш смак.
- Ретельно почистіть картоплю, відваріть її до готовності у підсоленій воді.
- Рибу наріжте на три шматки, обсмажте на сковорідці з оливковою олією або вершковим маслом по 3 хвилини з кожної сторони.
- Перекладіть рибу на тарілку, а у цій сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник близько хвилини.
- Додайте до засмажки вино, а через хвилину 150 мл вершків. Перемішайте соус і через 1 – 3 хвилини він буде готовим.
- Соус перелийте у деко в котрому будете запікати страву.
- Зверху на соус викладіть шматочки риби, зелений горошок.
- Картоплю розімніть в пюре, додайте 50 мл вершків та перемішайте.
- Перекладіть картопляне пюре в кондитерський мішок з насадкою зірка або іншою, котра до вподоби. Красиво викладіть картопляне пюре на рибу.
- Випікайте картопляний пиріг в духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах.
- Готову страву одразу подавайте до столу. Смачного!