Яна Станішевська – успішна блогерка, котра не тільки розбирається у всіх трендах моди та краси, а й полюбляє готувати та ділитися своїми рецептами з шанувальниками. Дівчина підготувала чудовий та смачний рецепт картопляної запіканки, котра підійде як до святкового столу, так і на звичайний обідні стіл.

Читайте також Рецепт м'яса по-французьки від шеф-кухаря та учасника Мастер Шеф Професіонали Миколи Люлька

Яна Станішевська зізналася, що це, мабуть, найкрасивіша страва з картоплі, яка тільки може бути! Запіканка виглядає вишукано, а на її приготування вам потрібно не так вже й багато часу.

Рецепт запіканки від Яни Станішевської

  1. Ретельно почистіть картоплю, відваріть її до готовності у підсоленій воді.
  2. Рибу наріжте на три шматки, обсмажте на сковорідці з оливковою олією або вершковим маслом по 3 хвилини з кожної сторони.
  3. Перекладіть рибу на тарілку, а у цій сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник близько хвилини.
  4. Додайте до засмажки вино, а через хвилину 150 мл вершків. Перемішайте соус і через 1 – 3 хвилини він буде готовим.
  5. Соус перелийте у деко в котрому будете запікати страву.
  6. Зверху на соус викладіть шматочки риби, зелений горошок.
  7. Картоплю розімніть в пюре, додайте 50 мл вершків та перемішайте.
  8. Перекладіть картопляне пюре в кондитерський мішок з насадкою зірка або іншою, котра до вподоби. Красиво викладіть картопляне пюре на рибу.
  9. Випікайте картопляний пиріг в духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах.
  10. Готову страву одразу подавайте до столу. Смачного!