Суддя реаліті шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом картопляного пюре ресторанного рівня, яке ви легко приготуєте вдома.

Читайте також Як обрати картоплю для варіння, смаження та запікання, розповідає Володимир Ярославський

Шеф-кухар уважно вивчив, як готують картопляне пюре Блюменталь та Робюшон, і вивів власну ідеальну формулу гарніру, якою й вирішив поділитися сьогодні.

Звісно, це не на щодень і не швидкий рецепт, але виділіть час і приготуйте – рідні будуть у захваті, – зауважує Володимир Ярославський.

Порада від шеф-кухаря: обирайте для страви лише сорти картоплі, багаті на крохмаль.

Як приготувати картопляне пюре

  1. Відваріть картоплю в підсоленій воді (40 хвилин вистачить). Злийте воду й просушіть картоплю в каструлі на середньому вогні 3 хвилини.
  2. Перетріть картоплю крізь сито, долийте гарячого молока й перемішайте.
  3. У сковорідці прогрійте вершки та масло, з’єднайте суміш із пюре, додайте меленого мускатного горіха.
  4. Подавайте картопляне пюре гарячим. Смачного!