Вершково-мускатна ніжність: готуємо картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона

15 вересня 2021, 17:55
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Найпопулярнішим гарніром до будь-якої страви й сьогодні залишається картопляне пюре. Та чи пробували ви готувати його не просто з вершковим маслом та сіллю, а якось цікавіше? Пропонуємо вам рецепт від метра французької кулінарії. Пюре вийде просто вау, обіцяємо!

Жоель Робюшон – відомий французький кухар та ресторатор із трьома зірками Мішлен, автор книжок із кулінарії. Приготування картопляного пюре за його рецептом принесе вам море насолоди, а про смак годі й казати!

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі рецепти з курятини на мангалі чи в духовці

Рецепт картопляного пюре

  • Час: 2 години
  • Порції: 4


Картопляне пюре / Фото Їжа 52

Інгредієнти:
 – 1 кг картоплі;
 – 500 г вершкового масла;
 – 150 мл молока;
 – сіль на ваш смак;
 – мелений чорний перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю під проточною водою й відваріть цілою в підсоленій воді до готовності.


Приготування пюре / Фото Їжа

  1. Зніміть з картоплі шкірку.
  1. Помніть картоплю в пюре й знову відправте до каструлі на маленький вогонь.


Приготування пюре / Фото Їжа

  1. Додайте до пюре охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Вмішайте його в пюре.
  1. Коли масло повністю розтопиться в картоплі, зніміть каструлю з плити та влийте молоко.
  1. Додайте сіль та чорний мелений перець, за бажанням – мелений мускатний горіх.


Приготування пюре / Фото Їжа

  1. Ретельно вимішайте картопляне пюре та подавайте до столу. Смачного!