Вершково-мускатна ніжність: готуємо картопляне пюре за рецептом Жоеля Робюшона
Джерело:
ЇжаНайпопулярнішим гарніром до будь-якої страви й сьогодні залишається картопляне пюре. Та чи пробували ви готувати його не просто з вершковим маслом та сіллю, а якось цікавіше? Пропонуємо вам рецепт від метра французької кулінарії. Пюре вийде просто вау, обіцяємо!
Жоель Робюшон – відомий французький кухар та ресторатор із трьома зірками Мішлен, автор книжок із кулінарії. Приготування картопляного пюре за його рецептом принесе вам море насолоди, а про смак годі й казати!
Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі рецепти з курятини на мангалі чи в духовці
Рецепт картопляного пюре
- Час: 2 години
- Порції: 4
Картопляне пюре / Фото Їжа 52
Інгредієнти:
– 1 кг картоплі;
– 500 г вершкового масла;
– 150 мл молока;
– сіль на ваш смак;
– мелений чорний перець на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно помийте картоплю під проточною водою й відваріть цілою в підсоленій воді до готовності.
Приготування пюре / Фото Їжа
- Зніміть з картоплі шкірку.
- Помніть картоплю в пюре й знову відправте до каструлі на маленький вогонь.
Приготування пюре / Фото Їжа
- Додайте до пюре охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Вмішайте його в пюре.
- Коли масло повністю розтопиться в картоплі, зніміть каструлю з плити та влийте молоко.
- Додайте сіль та чорний мелений перець, за бажанням – мелений мускатний горіх.
Приготування пюре / Фото Їжа
- Ретельно вимішайте картопляне пюре та подавайте до столу. Смачного!