Картопляні зрази на новий лад: готуємо в клярі з шинкою і сиром

18 листопада 2022, 12:06
Читать новость на русском

Хрустка скоринка і м’яка, ніжна начинка з вершковим сиром та шинкою – це все про картопляні крокети, або як ми звикли їх називати зрази.

Відтрадиційних зраз, крокети відрізняються тим, що їх додатково панірують сухарями. Тоді скоринка стає хрумкою, золотистою, а начинка ніжною.

Читайте також Страви LaStrava, які не потрібно розігрівати

Якщо основа крокетів (зраз) незмінна – це картопляне пюре, то начинки можна змінювати за бажанням. Смачно зі шпинатом, тушкованою капустою, м'ясним чи рибним фаршем. Спробуйте приготувати з шинкою та сиром. При розрізанні начинка ефектно витече зі зрази!

Рецепт картопляних крокетів (зраз)

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4⠀
Інгредієнти:
 – 600 грамів картоплі;
 – 25 грамів пармезану;
 – 3 курячих яйця;
 – свіжа або морожена петрушка;
 – 50 грамів твердого сиру;
 – 50 грамів шинки;
 – пшеничне борошно;
 – сухарі паніроувальні.

Приготування:

  • Картоплю в мундирі відварюємо до готовності, зливаємо воду і даємо охолонути. Чистимо картоплю, робимо сухе пюре та додаємо спеції: сіль, чорний мелений перець, петрушку, пармезан та одне яйце. Все перемішуємо, ділимо масу на рівні частини.
  • Твердий сир нарізаємо невеличкими брусочками, шинку маленьким кубиком.
  • Кожну картопляну порцію ділимо навпіл, одну приплющуємо і викладаємо зверху шматочок сиру і шинку. Зверху накриваємо її половинкою і формуємо крокети. Якщо картопля прилипає до рук - руки змащуємо борошном, так буде легше формувати.


Картопляні крокети (зрази) / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Викладаємо крокети на деко і даємо постояти в холодильнику 30 – 60 хвилин. Так вони стануть міцніші.
  • Підготовлюємо три посудини: в одній борошно, в іншій сухарі, а в третій – два збитих вінчиком яйця. Кожен крокет паніруємо таким чином: борошно, яйце і сухарі.
  • Обсмажуємо до рум'яності і запікаємо при 180 градусах 5 – 6 хвилин.

Смачного!