Кіш з рибою і броколі будуть їсти навіть ті, хто не любить цих інгредієнтів. Річ у тім, що вони ідеально смакують у поєднанні з вершками, пісочним тістом і перетворюються на вишукану ресторанну страву французької кухні.

Читайте також Пальчики оближеш: рецепт запечених баклажанів з м'ясом по-сицилійськи

Адже саме у Франції вперше приготували відомий відкритий пісочний пиріг – кіш Лорен. Класичним вважається пиріг з беконом та сиром. Рецепт рибного пирога нічим не поступається оригіналу.

Рецепт пирога з броколі та лососем

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Нам потрібна форма діаметром 24 сантиметри.
  • У мисці або чаші кухонної машини змішайте просіяне борошно та кубики холодного масла. Перетріть все в крихту та додайте сіль, цукор, яєчний жовток та 2 столові ложки холодної води. Замісіть однорідне та еластичне тісто.
  • Загорніть тісто у шар харчової плівки та залишіть відпочити в холодильнику на 60 хвилин.
  • Розкачайте тісто та викладіть у форму. Сформуйте борти на довжину і висоту форми. За допомогою виделки зробіть отвори в тісті. Поверх нього викладіть шар пергаменту та висипте рис, або квасолю. Так під час випікання коржа, тісто не буде деформуватися та підійматися.
  • Відправте його в духовку на 20 хвилин при 190 градусах.

Готуємо начинку для пирога

Приготування:

  • ️Броколі кидаємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини від закипання. Рибу нарізаємо на крупні шматочки. Сир натираємо на дрібній тертці.
  • Для заливки змішайте яйця, вершки, орегано, часник і мускатний горіх на кінчику ножа. Присмачте сіллю, чорним меленим перцем та додайте сир
  • ️На готовий корж викладаємо бланшовану броколі, рибу, натертий сир і заливаємо заливкою.
  • ️Випікайте кіш при 170 градусах 1 годину. Готовий пиріг охолодіть при кімнатній температурі та подавайте до столу.

Смачного!