Існує багато смачних страв з баклажанів: від просто обсмажених кілець в клярі до відомої мусаки. Якщо ви вже не знаєте, чим здивувати рідних з цього переліку – приготуйте баклажани по-сицилійськи.

Читайте також Пунктуальність врятувала моє життя: 7 фактів про Ектора, які ми не знали

Тушкований м'ясний фарш з томатами та обсмаженими овочами, багато сиру та пікантна паста з оливок – смакота!

Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Розріжте баклажан повздовж. На кожній половині баклажана зробіть решітку ножем. Натріть його спеціями та полийте олією.
  • Запечіть його в духовці при 180 градусах до готовності (20 хвилин).
  • Доки баклажани печуться, займіться начинкою. Дрібно наріжте часник та ріпчасту цибулю. Обсмажте їх на сковорідці з невеликою кількістю олії. Присмачте спеціями.
  • Додайте до овочів курячий фарш та продовжуйте обсмажувати. Влийте нарізані томати та сік з них – перемішайте та продовжуйте тушкувати на помірному вогні.
  • Окремо перебийте у блендері зелені оливки без кісточок, волоські горіхи, пармезан, кілька листочків базиліка, влийте олії та присмачте спеціями.
  • Викладіть на готові баклажани курячу начинку, посипте тертим сиром. Відправте все в духовку ще на 5 хвилин при 200 градусах.
  • Перед подачею подайте страву з оливковою пастою.

Смачного!