29 лютого,
22:01
Улюблена страва мільйонів: рецепт найкращого пирога з куркою та грибами
Джерело:
katia_cooking_Пиріг з куркою підійде і для сніданку, і для вечері. Однією з його переваг, є простота в приготуванні.
За цим простим рецептом у вас вийде ідеальний кіш з куркою та грибами. Спробуйте – ви готуватимете його не раз.
Варто спробувати Як приготувати смачну страву, якщо в холодильнику замало продуктів: простий рецепт з картоплі
Кіш з куркою та грибами
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 4
Начинка:
– 2 філе стегна;
– 150 грамів цибулі порей;
– 400 грамів грибів;
– сіль, перець до смаку;
– олія для смаження.
Тісто:
– 100 грамів пшеничного борошна;
– 100 грамів кукурудзяного борошна;
– 125 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 яйце;
– 30 грамів води.
Заливка:
– 2 яйця;
– дрібка солі;
– 100 грамів сиру;
– 200 грамів вершків 10%.
Приготування:
- Філе очистьте від зайвих плівок та жиру, наріжте кубиками. Цибулю наріжте тонкими кільцями, а гриби – шматочками.
- Обсмажте легко м'ясо, додайте гриби, а в кінці – порей та сіль. Підсмажте ще хвилину, помішуючи.
- Яйця та сіль легко збовтайте. Всипте тертий сир та перемішайте. Влийте вершки та знову перемішайте.
- Борошно та холодне вершкове масло перетріть в крихти. Додайте сіль, розпушувач та перемішайте. Далі додайте яйце та воду. Замісіть м'яке та липке тісто.
- Форму застеліть пергаментним папером та мокрими руками викладіть тісто. Спочатку сформуйте бортики, а потім – дно.
- Викладіть начинку, вилийте заливку, додайте помідори чері та випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів 1 годину.