Кіш Лорен із курятиною та беконом – ситний та смачний французький пиріг

5 вересня 2021, 15:06
Читать новость на русском

Джерело:

jo cooks

Вам набридли звичайні пироги? Тоді приготуйте страву французької кухні – кіш Лорен. Ніжна, соковита курочка з беконом у тонкому пісочному тісті – смакота!

Кіш Лорен – класичний пиріг французької кухні. Цей пиріг існує ще з початку 18 століття і весь цей час залишається улюбленцем мільйонів.

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Не зволікайте з приготування цієї страви, адже вона точно стане вашим фаворитом.

Як приготувати тісто для кіша Лорен

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1


Кіш Лорен із курятиною та беконом / Фото jo cooks

Інгредієнти:
 – 250 г борошна;
 – 120 г вершкового масла;
 – 2 курячих яйця;
 – дрібка солі.

Приготування:

  1. Натріть вершкове масло на грубій тертці до борошна. Розітріть все руками до крихти.
  1. Вибийте до борошна яйця та посоліть. Замісіть еластичне тісто.
  1. Сформуйте тісто в кулю та загорніть в шар харчової плівки. 
  1. Відправте тісто в холодильник на 20 хвилин.


Кіш Лорен із курятиною та беконом / Фото jo cooks

Як сформувати тісто для кіша Лорен

  1. Розкачайте тісто в тонкий шар.
  1. Накрутіть тісто на скалку.
  1. Перенесіть його на форму для випікання кіша.
  1. За допомогою скалки зніміть зайве тісто з країв форми.
  1. Утрамбуйте тісто руками.
  1. Викладіть на тісто шар пергаменту для випікання та насипте зверху квасолю. 
  1. Відправте тісто в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 7 – 9 хвилин.
  1. Зніміть шар пергаменту з квасолею та залиште тісто охолоджуватися.


Приготування тіста / Фото jo cooks

Як приготувати начинку для кіша Лорен

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 400 г курячого філе;
 – 100 г бекону;
 – 2 курячих яйця;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – 250 мл жирних вершків;
 – дрібка мускатного горіха;
 – білий мелений перець;
 – сіль;
 – 100 г сиру Емменталь.

Приготування:

  1. Наріжте курку, бекон та цибулю довільними шматочками. Обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.
  1. Викладіть начинку на тісто для кіша.

  1. Натріть половину сиру на начинку.
  1. Змішайте в мисці вершки, яйця, мускатний горіх та білий перець з сіллю.
  1. Ретельно перемішайте все до однорідної маси.
  1. Вилийте рідку масу на начинку. Розігрійте духовку до 180 градусів. Натріть решту сиру на пиріг.
     
  2. Відправте пиріг до духовки на 40 – 50 хвилин. Готовий кіш вийміть із духовки й трішки охолодіть. Страва готова.

Смачного!


Приготування начинки для кіша Лорен / Фото jo cooks

Цей пиріг неодмінно сподобається всій вашій родині. До речі, рецепт можна змінювати, додаючи в нього інші улюблені інгредієнти. Тож щоразу у вас буде новий кіш Лорен!