8 серпня,
12:37
Кіш з куркою, фетою і в'яленими помідорами на обід чи вечерю
Джерело:
Смачні домашні рецептиОдин із найпростіших рецептів відкритих пирогів – кіш Лорен. Пісочна основа, ніжна заливка з соковитими шматочками курки та овочів.
Кіш з куркою, фетою і в'яленими помідорами – одне із найпопулярніших поєднань після класичного варіанту з беконом. Таку страву можна сміло подавати як до сніданку, так і на обід чи вечерю.
Читайте також Смачно разом з "Бащинським": готуємо літні салати для ідеального обіду чи вечері
Інгредієнти пирога також можна змінювати, від цього смак не погіршиться, тільки навпаки. Ще важливий момент: його можна їсти як в холодному вигляді, так і гарячому.
Рецепт пирога з куркою, сиром та в'яленими помідорами
- Час: 2 години
- Порції: 6
– 250 грамів борошна;
– 125 грамів холодного вершкового масла;
– 1 холодне яйце;
– 1 ложка холодної води;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 1/3 чайна ложка розпушувача.
Для начинки:
– 1 відварене куряче філе;
– 1 болгарський перець;
– 1 зубчик часнику;
– 120 грамів фети;
– 6 – 8 шматочків в'ялених помідорів;
– помідори чері або 1 великий помідор.
Для заливки:
– 400 грамів 10% вершків;
– 2 яйця;
– 100 грамів твердого сиру;
– дрібка солі.
Приготування:
- ️Для тіста до просіяного борошна додаємо холодне масло, сіль, розпушувач, перетираємо руками в крихту. Додаємо яйце і воду, замішуємо тісто, охолоджуємо 1 годину в холодильнику. Обов'язково загорніть тісто вшар харчової плівки, аби воно не завітрилося.
- ️Форму діаметром 24 сантиметри застеляємо пергаментом. Поверхню злегка присипаємо борошном, розкатуємо тісто, і за допомогою качалки переносимо його на форму. Тісто рівномірно розподіляємо в формі і робимо бортики висотою 4 – 5 сантиметри.
- ️Зверху на тісто кладемо пергамент, на нього щось важке, аби воно не підіймалося. Відправляємо в холодильник на 20 – 30 хвилин. Вмикаємо духовку на 200 градусів і випікаємо тісто з вантажем 25 хвилин.
- ️Після випікання корж витягуємо з духовки.
- ️Для начинки підсмажуємо разом перець і часник до мʼякості. Відварене філе, фету і вʼялені томати нарізаємо довільними шматочками.
- ️Для заливки: яйця, натертий сир, сіль, італійські травки і вершки змішуємо вінчиком.
- ️Викладаємо на корж начинку і заливаємо заливкою, зверху викладаємо чері або шматочки помідорів.
- ️Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45 – 50 хвилин. Кіш охолоджуємо і нарізаємо.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати вареники з вишнями за нашим рецептом.