22 квітня,
15:25
Як приготувати кіш з курятиною: рецепт від Яни Балог
Джерело:
інстаграм Яни БалогПереможниця 10 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Яна Балог поділилась з шанувальниками рецептом пирога з курятиною, який ви з легкістю приготуєте вдома. Обов'язково спробуйте.
Пиріг з ніжним курячим м'ясом, вершковим соусом і томатами ви можете подати на обід або вечерю. Для начинки можна використовувати будь-яке м'ясо або овочі.
Читайте також Курячі мітболи у вершковому соусі: домашній рецепт
Кіш з курятиною
Інгредієнти для тіста:– 200 грамів борошна;
– 100 грамів вершкового масла 82%;
– 1 яйце;
– 1 жовток;
– сіль.Інгредієнти для начинки:
– 300 грамів курячого філе;
– 1-2 цибулі;
– 2 зубчики часнику;
– 100 грамів грибів (печериці);
– 4-5 томатів чері;
– 100 грамів твердого сиру;
– 1 яйце;
– 150 мілілітрів вершків (10-15%).
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці змішайте борошно з маслом, додати яйця, сіль. Замісіть тісто, залиште у холодильнику на 15-20 хвилин.
- М'ясо помийте, почистіть гриби, наріжте скибочками.
- Томати помийте, розріжте навпіл.
- Почистіть цибулю, часник, подрібніть ножем, обсмажте на пательні до карамелізації, додайте куряче філе, гриби, сіль, перець, паприку, чебрець. Обсмажте до готовності.
- Сир натріть на грубій тертці, викладіть у миску, додайте вершки, яйце, перемішайте.
- З тіста розкатайте тонкий корж, викладіть у форму, відправте запікатись до рум'яної скоринки у духову шафу протягом 5 хвилин при температурі 180 градусів.
- Дістаньте тісто, викладіть начинку, влийте вершково-сирний соус, зверху викладіть томати, відправте запікатись протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Дістаньте з духовки готовий пиріг, розріжте на порції. Смачного!