Рецепт вишуканого французького десерту клафуті з ягодами від Лізи Глінської

13 травня 2021, 14:15
Читать новость на русском

Клафуті – популярна французька випічка, котру можна готувати з будь-якими ягодами чи фруктами. Ліза Глінська підготувала для читачів рецепт ягідного клафуті з вишнями.

Рецепт десерту клафуті надзвичайно простий у приготуванні, якщо у вас не ма вишень, в и сміло можете додати до випічки полуницю, абрикоси, сливи чи інші улюблені вами фрукти та ягоди.

Читайте також Рецепт ідеального гарніру із зеленого горошку до риби чи м'яса: пюре з м'ятою

Для приготування французького клафуті з вишнею за рецептом кондитерки Лізи Глінської вам потрібно заздалегідь підготувати круглу керамічну форму діаметром 30 сантиметрів.

Рецепт клафуті з вишнею

Інгредієнти:
 – 4 яйця;
 – 80 г цукру;
 – 100 г борошна;
 – 300 мл вершків 10% або молока;
 – прянощі на ваш смак;
 – 500 г черешні.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. 
  2. У мисці змішайте яйця з цукром та прянощами (ваніль, кардамон, мускатний горіх, кориця на вибір).
  3. Додайте борошно та перемішайте, щоб не було грудочок.
  4. Влийте в тісто вершки або молоко та перемішайте до однорідної консистенції – маса для клафуті готова.
  5. Змастіть краї форми для випікання клафуті вершковим маслом, а на дно викладіть шар пергаменту (круглого), щоб легко вийняти випічку після випікання.
  6. У підготовлену форму викладаємо ягоди або нарізані шматочками фрукти, заливаємо їх тістом та відправляємо випікатися в розігріту духовку на 30 – 45 хвилин.
  7. Готовий десерт залишаємо охолоджуватися у формі, посипаємо цукровою пудрою та тільки тоді подаємо до столу. Смачного!