Рецепт американського супу клем-чаудер
- Час: 45 хвилин
- Порції: 9
Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці
Клем-чаудер / Фото Damn delicious
Приготування:
- Розігрійте на плиті велику каструлю з товстим дном. Обсмажте в ній нарізаний кубиками бекон (6 – 8 хвилин). Перекладіть його на тарілку, а жир, що витопився, залиште в каструлі.
- Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте подрібнені часник та цибулю. Обсмажуйте їх, доки цибуля не стане прозорою (2 – 3 хвилини). Додайте чебрець і смажте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).
- Всипте борошно й смажте, помішуючи, до легкої рум’яності. Поступово введіть молоко, овочевий бульйон, сік молюсків і лавровий лист. Варіть суп, постійно помішуючи. Він має трішки загуснути.
- Додайте до каструлі нарізану середніми кубиками картоплю. Доведіть суп до кипіння й зменште вогонь. Варіть його, доки картопля не зм'якне (12 – 15 хвилин).
Клем-чаудер / Фото Damn delicious
- Влийте по ½ склянки молока та вершків, додайте молюски й перемішайте.
- Присмачте все сіллю, меленим чорним перцем і прогрівайте суп ще 2 – 3 хвилини.
- Якщо суп загустий, додайте ще вершків та молока.
- Подавайте клем-чаудер до столу, прикрасивши беконом і петрушкою.
Смачного!