Рецепт американського супу клем-чаудер

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 9

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці


Клем-чаудер / Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Розігрійте на плиті велику каструлю з товстим дном. Обсмажте в ній нарізаний кубиками бекон (6 – 8 хвилин). Перекладіть його на тарілку, а жир, що витопився, залиште в каструлі.
  1. Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте подрібнені часник та цибулю. Обсмажуйте їх, доки цибуля не стане прозорою (2 – 3 хвилини). Додайте чебрець і смажте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).
  1. Всипте борошно й смажте, помішуючи, до легкої рум’яності. Поступово введіть молоко, овочевий бульйон, сік молюсків і лавровий лист. Варіть суп, постійно помішуючи. Він має трішки загуснути.
  1. Додайте до каструлі нарізану середніми кубиками картоплю. Доведіть суп до кипіння й зменште вогонь. Варіть його, доки картопля не зм'якне (12 – 15 хвилин).


Клем-чаудер / Фото Damn delicious

  1. Влийте по ½ склянки молока та вершків, додайте молюски й перемішайте.
  1. Присмачте все сіллю, меленим чорним перцем і прогрівайте суп ще 2 – 3 хвилини.
  1. Якщо суп загустий, додайте ще вершків та молока.
  1. Подавайте клем-чаудер до столу, прикрасивши беконом і петрушкою.

Смачного!