Клем-чаудер: готуємо смачний американський суп із із молюсками та картоплею

21 січня 2022, 18:35
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Сьогодні, 21січня, кулінарний світ відзначає День клем-чаудера – популярного американського супу з молюсками. Приготуйте його вдома за цим рецептом. Вийде ситно, ароматно й дуже-дуже смачно!

Рецепт американського супу клем-чаудер

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 9

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці


Клем-чаудер / Фото Damn delicious

Інгредієнти:
 – 4 скибочки бекону;
 – 2 столові ложки вершкового масла;
 – 2 зубчики часнику;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – ½ чайної ложки сушеного чебрецю;
 – 3 столові ложки борошна;
 – 1 склянка молока;
 – 1 склянка овочевого бульйону;
 – 2 банки консервованих молюсків (у власному соку);
 – 2 картоплини;
 – 1 лавровий лист;
 – ½ склянки молока;
 – ½ склянки вершків;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – 2 столові ложки подрібненої зелені петрушки.

Приготування:

  1. Розігрійте на плиті велику каструлю з товстим дном. Обсмажте в ній нарізаний кубиками бекон (6 – 8 хвилин). Перекладіть його на тарілку, а жир, що витопився, залиште в каструлі.
  1. Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте подрібнені часник та цибулю. Обсмажуйте їх, доки цибуля не стане прозорою (2 – 3 хвилини). Додайте чебрець і смажте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).
  1. Всипте борошно й смажте, помішуючи, до легкої рум’яності. Поступово введіть молоко, овочевий бульйон, сік молюсків і лавровий лист. Варіть суп, постійно помішуючи. Він має трішки загуснути.

  1. Додайте до каструлі нарізану середніми кубиками картоплю. Доведіть суп до кипіння й зменште вогонь. Варіть його, доки картопля не зм'якне (12 – 15 хвилин).


Клем-чаудер / Фото Damn delicious

  1. Влийте по ½ склянки молока та вершків, додайте молюски й перемішайте.
  1. Присмачте все сіллю, меленим чорним перцем і прогрівайте суп ще 2 – 3 хвилини.
  1. Якщо суп загустий, додайте ще вершків та молока.
  1. Подавайте клем-чаудер до столу, прикрасивши беконом і петрушкою.

Смачного!