Клем-чаудер: готуємо смачний американський суп із із молюсками та картоплею
21 січня 2022,
18:35
Читать новость на русском
Джерело:
Damn deliciousСьогодні, 21січня, кулінарний світ відзначає День клем-чаудера – популярного американського супу з молюсками. Приготуйте його вдома за цим рецептом. Вийде ситно, ароматно й дуже-дуже смачно!
Рецепт американського супу клем-чаудер
- Час: 45 хвилин
- Порції: 9
Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці
Клем-чаудер / Фото Damn delicious
– 4 скибочки бекону;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 зубчики часнику;
– 1 ріпчаста цибулина;
– ½ чайної ложки сушеного чебрецю;
– 3 столові ложки борошна;
– 1 склянка молока;
– 1 склянка овочевого бульйону;
– 2 банки консервованих молюсків (у власному соку);
– 2 картоплини;
– 1 лавровий лист;
– ½ склянки молока;
– ½ склянки вершків;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– 2 столові ложки подрібненої зелені петрушки.
Приготування:
- Розігрійте на плиті велику каструлю з товстим дном. Обсмажте в ній нарізаний кубиками бекон (6 – 8 хвилин). Перекладіть його на тарілку, а жир, що витопився, залиште в каструлі.
- Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте подрібнені часник та цибулю. Обсмажуйте їх, доки цибуля не стане прозорою (2 – 3 хвилини). Додайте чебрець і смажте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).
- Всипте борошно й смажте, помішуючи, до легкої рум’яності. Поступово введіть молоко, овочевий бульйон, сік молюсків і лавровий лист. Варіть суп, постійно помішуючи. Він має трішки загуснути.
- Додайте до каструлі нарізану середніми кубиками картоплю. Доведіть суп до кипіння й зменште вогонь. Варіть його, доки картопля не зм'якне (12 – 15 хвилин).
Клем-чаудер / Фото Damn delicious
- Влийте по ½ склянки молока та вершків, додайте молюски й перемішайте.
- Присмачте все сіллю, меленим чорним перцем і прогрівайте суп ще 2 – 3 хвилини.
- Якщо суп загустий, додайте ще вершків та молока.
- Подавайте клем-чаудер до столу, прикрасивши беконом і петрушкою.
Смачного!