Нещодавно Євген Клопотенко взяв участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, на якому зібралися тисячі впливових бізнесменів, політичних лідерів, журналістів та громадських діячів.

Читайте також "Інші" Клопотенка в Івано-Франківську: шеф-кухар відкриває другий український фаст-фуд

Кулінар включився до форуму онлайн зв'язком та обговорив українську культуру, її ідентичність зі світом.

Я не скажу, що це честь для мене, бо воно є чимось значно більшим. Я відчуваю вдячність та велику відповідальність, що маю можливість обговорювати питання української ідентичності зі світом. Бо раніше світ вважав, що Україна – це Росія, і не розумів різниці. Тепер світ так не вважає і відкритий чути, що є Україна і з яких елементів складається її ідентичність,
– прокоментував шеф-кухар.

Клопотенко зауважив, що в українців, є дві важливі задачі: створити всередині країни суспільне відчуття та чітке формулювання, що є українська ідентичність, та паралельно – комунікувати про це зі світом.

Єдиним можливим форматом для цього, Євген вважає дискусії. За одну з таких у Давосі він також висловив подяку Євгенії Бєлорусець.

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Є Всесвітній економічний форум. Це таке місце, де декілька тисяч найвпливовіших бізнесменів, політичних лідерів, журналістів та громадських діячів зустрічаються та обговорюють, куди далі рухати світ. Подія важлива, бо у форматі панельних дискусій намацуються відповіді на актуальні питання. Я вчора брав участь в одній такій, коли обговорювали українську культуру. Я не скажу, що це честь для мене, бо воно є чимось значно більшим. Я відчуваю вдячність та велику відповідальність, що маю можливість обговорювати питання української ідентичності зі світом. Бо раніше світ вважав, що Україна - це росія, і не розумів різниці. Тепер світ так не вважає і відкритий чути, що є Україна і з яких елементів складається її ідентичність. І у нас, в українців, є дві важливі задачі: створити всередині країни суспільне відчуття та чітке формулювання, що є українська ідентичність, та паралельно - комунікувати про це зі світом.

Єдиний можливий формат для цього - дискусії, подібні за рівнем до тієї, яку ми мали у Давосі з Євгенією Бєлорусець та @cat.cbf. Тільки загальнонаціональні. Бо країна - це як родина. А щоб у родині все було добре, то треба говорити один з одним. Якщо це станеться, то Україна матиме прекрасне майбутнє, і ми нарешті припинемо повторювати помилки минулого. Послухати дискусію я раджу кожному, кому не все одно на питання української національної ідентичності. Посилання я залишаю у профілі. Ми включилися десь на другій годині і двадцяти хвилинах. Дякую Українському дому у Давосі @ukraine.house.davos за можливість бути присутнім і висловити свою думку