Український шеф-кухар та ресторатор, Євген Клопотенко анонсував відкриття свого першого закладу в Івано-Франківську.

Читайте також Готуйте борщ, не війну: Клопотенко отримав нагороду фуд-блогера року

Сьогодні, 23 травня, близько 16.00 мешканці міста зможуть вперше завітати до закладу Євгена Клопотенка "Інші". Кухар зізнався, що понад два роки мріяв відкрити український фаст-фуд, про який будуть говорити в цілому світі. Тепер його мрія здійснилася двічі, адже "Інші" вже кілька місяців працюють у Львові.


Фото з фейсбуку Клопотенка

Завтра разом з Інною Поперешнюк о 16:00 відкриваємо "Інші" у парку біля озера у Франківську (якщо що, я там буду з 18:00, а також весь вівторок). Захотілося, щоб "Інших" було більше, формат відрізняється від львівського, але їжа теж буде мати он те українське ядро,
– прокоментував Клопотенко.

Як відзначив Євген, заклад в Івано-Франківську відрізнятиметься від того, який він відкрив у Львові. Що ж змінилося, розповідаємо:

  1. Це буде мікс українського фаст-фуду та вуличних шедеврів, які вже відомі світу.
  1. Євген зберіг філософію "Інших" і тут теж буде меню №2. Це коли заклад безкоштовно готує для українців, що не мають змоги через війну придбати їжу і потребують підтримки.
  1. Шеф-кухар завжди працює не один, а разом з крутими шефами з великим досвідом. В Івано-Франківську заклад запустили разом з Микитою Силіним та Олександром Пасіка.


Меню закладу "Інші" в Івано-Франківську / Фото з фейсбуку Клопотенка

У меню закладу будуть такі страви: борщ том ям, пампушкобургери, крильця з гострим соусом Верещака, паляниці, кисло-солодка курка, локшина з яловичиною та багато іншого.


Меню закладу "Інші" в Івано-Франківську / Фото з фейсбуку Клопотенка

Євген Клопотенко не приховує, що згодом він буде продавати франшизу закладу "Інші" по всьому світу.

Потім у планах продавати франшизу по всьому світу. Так ми розповсюдимо українські смаки та сенси, але зайдемо через їжу, яку люди з різних країн вже звикли сприймати як фаст-фуд. Ось такі от справи,
– додав ресторатор.

Клопотенко додав також, що в Івано-Франківську буде представлена кава від "Інших" біля озера.

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Я 2 роки мріяв відкрити український фаст-фуд, який буде говорити про Україну у світі. І завтра разом з Инна Поперешнюк о 16:00 відкриваємо Інші у парку біля озера у Франківську (якщо що, я там буду з 18:00, а також весь вівторок). Захотілося, щоб Інших було більше, формат відрізняється від львівського, але їжа теж буде мати он те українське ядро.
Отже, про що заклад в Івано-Франківську:
- по-перше, це буде мікс українського фаст-фуду та вуличних шедеврів, які вже відомі світу.
- зберігаємо філософію Інших і тут теж робимо меню №2. Це коли ми безкоштовно готуємо для українців, що не мають змоги через війну і потребують на підтримку.
- як завжди я працюю не один, а разом з крутими шефами з великим досвідом. Тут ми запустилися разом з Mykyta Sylin та Aleksandr Paseka
- у меню: борщ том ям, пампушкобургери, крильця з гострим соусом Верещака, паляниці, кисло-солодка курка, локшина з яловичиною та багато іншого.
Потім у планах продавати франшизу по всьому світу. Так ми розповсюдимо українські смаки та сенси, але зайдемо через їжу, яку люди з різних країн вже звикли сприймати як фаст-фуд. Ось такі от справи. Дякую Руслан Марцінків та Ruslana Vasylyuk за сприяння та підтримку.
P.S. Ця точка на фото завтра оживе. А ще у Франику на озері є кава від Інших.
Цьом.