"Зваблення їжею з українським смаком" – друга книжка відомого українського шеф-кухаря, кулінарного експерта та телеведучого Євгена Клопотенка.

Ресторатор протягом трьох років досліджував історію українських національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками та переосмислював почуте, щоб викласти всі здобуті знання в одному шедеврі!

Зваблення їжею з українським смаком – кулінарна книга

"Українська кухня багатогранніша, ніж нам здається. Ми знаємо лише 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхово. А вона глибша, серйозніша та менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати", – зазначив автор.

У ній зібрано сімдесять авторських рецептів давніх українських страв, які розділено на 9 розділів. У "Зваблення їжею з українським смаком" ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку й солодке.

"Що ми згадуємо, коли нас запитують про українську кухню — борщ, вареники, сало? Євген Клопотенко виходить за межі стереотипів і відкриває у новій книжці стільки цікавих фактів про наші кулінарні традиції та ділиться рецептами страв, які можуть змінити наші уявлення про них. І це не тільки книжка рецептів, а пізнавальне видання про те, як формувались українська філософія кухні. Дуже рада нашій співпраці, сподіваюсь, що ця книжка стане такою ж популярною, як і попередня», — зазначила Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва "Книголав", у якій і вийшла книга Євгена Клопотенка.

Окрім рецептів, Євген Клопотенко зібрав у книжці цікаві факти про українські продукти. З книги ви дізнаєтеся як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати.

Друга книга Євгена Клопотенка

"Ця книга — ще один мій внесок у створення фундаменту нації та моя відповідь на питання «Що таке українська кухня?». Я прагнув показати, що вона багатогранніша, ніж нам здається. Вона має шалену енергетику, величну історію та неймовірний потенціал для розвитку. Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням", – Євген Клопотенко.

Зазначимо, що Євген Клопотенко також з креативністю підійшов до популяризації своєї кулінарної книги серед українських блогерів. Автор окрім кулінарної книги надсилав невеличку баночку з бджолами та стікерпак, яким можна обклеїти холодильник, духовку чи записник з рецептами.