Коли гості завітали раптово: швидкі страви, які можна приготувати за 20 хвилин

20 грудня 2021, 12:05
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Коли до нас несподівано навідуються гості, часу на роздуми та складання повноцінного меню не залишається. Звичайно, можна просто замовити піцу, але ж так хочеться почастувати друзів смачними домашніми стравами. Тим паче, що накрити вишуканий стіл з основною стравою та ситними закусками можна за якихось 20 хвилин.

Гості вже на порозі, і ви гарячково обдумуєте, чим їх почастувати, перш ніж вони встигнуть добряче зголодніти? Якщо у вашому холодильнику є продукція від ТМ "Наша Ряба Апетитна", то можна не хвилюватися, адже ситуація під контролем. Завдяки широкому асортименту готових до приготування продуктів, всього за лічені хвилини ви зможете подати до столу смачні, поживні та оригінальні страви – від соковитих ковбасок до ароматних хрумких крилець – і ваші гості будуть у захваті.

До теми Готуйте вдвічі швидше: чому мариноване м'ясо ідеально підходить для домашніх страв

Ми підібрали для вас 3 прості та швидкі рецепти страв, які стануть у пригоді для організації спонтанних посиденьок, коли часу – обмаль.

Курячі крильця із сирним соусом

Рецепт курячих крилець із сирним соусом / Фото 24 канал

Інгредієнти:
– упаковка курячих крилець "Макао" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 стебло селери (чи будь-які інші свіжі овочі на ваш смак);
– олія для смаження;

Для сирного соусу:
– 150 грамів сиру з блакитною цвіллю
– 6 столових ложок грецького йогурту
– чайна ложка лимонного соку
– щіпка сушеного базиліку
– сіль, перець на ваш смак

Приготування:

  1. Нагріваємо олію в сковорідці до високої температури. Обережно кладемо туди крильця та готуємо до золотавої скоринки, близько 10 – 15 хвилин.
  2. Викладаємо готові крильця на серветку, щоб позбутися зайвого жиру.
  3. Нарізаємо селеру брусками по 2 сантиметри та викладаємо на тарілку.
  4. Далі готуємо сирний соус. Викладаємо в окрему миску подрібнений сир, додаємо лимонний сік, йогурт, спеції та блендеруємо до однорідності.
  5. Крильця подаємо з нарізаними овочами та соусом.

Смачного!

Куряче філе на шпажках з арахісовим соусом

Рецепт курячого філе на шпажках із арахісовим соусом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– упаковка малого курячого філе "Карі" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 столова ложка олії;
– листя салату.

Для арахісового соусу:
– 2 зубки часнику
– 2 столові ложки соєвого соусу
– 2 столові ложки арахісової пасти
– 2 столові ложки грецького йогурту
– 2 столові ложки води
– 1 столова ложка цукру
– 1 столова ложка лимонного соку
– пів чайної ложки пластівців чилі

Приготування:

  1. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, викладаємо філе та обсмажуємо до готовності, близько 8 – 10 хвилин. Виймаємо та викладаємо на тарілку.
  2. Готуємо арахісовий соус: змішуємо у мисці подрібнений часник, арахісову пасту, соєвий соус, йогурт, цукор, лимонний сік та пластівці чилі та ретельно перемішуємо. Якщо соус вийшов занадто густим, додаємо трохи води.
  3. Викладаємо листя салату до філе та подаємо з арахісовим соусом.

Смачного!

Курячі ковбаски з пряними овочами

Рецепт курячих ковбасок із пряними овочами / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– упаковка курячих ковбасок "По-галицьки" від ТМ "Наша Ряба Апетитна" (на двох людей);
– 2 жовті солодкі перці;
– 2 зелені солодкі перці;
– 1 цибулина
– 2 помідори (також можна взяти гриби або будь-які інші овочі);
– 5 зубчиків часнику;
– 3 столові ложки олії;
– чверть чайної ложки перцю;
– чверть чайної ложки кмину;
– щіпка коріандру;
– щіпка солодкої паприки;
– щіпка солі;
– щіпка пластівців перцю чилі.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до +200 градусів Цельсія.
  2. Очищуємо цибулю, нарізаємо кільцями та викладаємо у форму для запікання.
  3. Викладаємо часник на цибулю, не очищуючи.
  4. Перці та помідори нарізаємо скибками й також відправляємо у форму для запікання.
  5. Перець чилі, коріандр і кмин розтираємо у ступі та посипаємо овочі. Додаємо паприку та сіль.
  6. Поливаємо страву 2 столовими ложками олії.
  7. Ставимо у духовку та запікаємо близько 15 – 20 хвилин.
  8. Тим часом виливаємо 1 столову ложку олії на розігріту на середньому вогні сковороду, викладаємо курячі ковбаски та обсмажуємо до рум'яної скоринки близько 10 хвилин. Виймаємо та викладаємо на тарілку.
  9. Виймаємо запечені овочі, викладаємо до ковбасок та подаємо.

Смачного!