Приготування холодцю – це справжнє мистецтво, яке потребує не лише кулінарної майстерності, а й знань. Одна помилка – і декілька годин та чимало зусиль підуть нанівець.

Читайте також Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Загалом приготування холодцю займає 6 – 8 годин. М'ясо повинно добре розваритися, а бульйон – застигнути без додавання желатину. У цієї страви багато секретів, і один із них стосується соління.

Оскільки готувати холодець довго, солити його на початку – погана ідея. Вода випаровується, і страва буде пересолена. Воду додавати у холодець не можна, інакше він просто не застигне.

Єдина правильна відповідь – солити холодець за годину до готовності. Води випарується небагато, і він буде якраз в міру соленим.

Що стосується порції, то досвідчені кулінари радять таку формулу:

Втім, тут у кожного свої вподобання, тому з кількістю солі можна трішки експериментувати.