Досить вже робити поширену помилку: коли потрібно солити холодець – просте правило
- Холодець – популярна святкова страва з важливими нюансами приготування, включаючи правильний момент для соління.
- Готування холодцю вимагає часу та знань, помилка може зіпсувати результат після годин роботи.
- Рекомендація: солити холодець треба за годину до готовності.
Джерело:
gospodynkaХолодець – одна з найпопулярніших святкових страв. У його приготуванні є багато нюансів, і один із них полягає у тому, коли саме слід солити страву.
Приготування холодцю – це справжнє мистецтво, яке потребує не лише кулінарної майстерності, а й знань. Одна помилка – і декілька годин та чимало зусиль підуть нанівець.
Читайте також Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів
Загалом приготування холодцю займає 6 – 8 годин. М'ясо повинно добре розваритися, а бульйон – застигнути без додавання желатину. У цієї страви багато секретів, і один із них стосується соління.
Оскільки готувати холодець довго, солити його на початку – погана ідея. Вода випаровується, і страва буде пересолена. Воду додавати у холодець не можна, інакше він просто не застигне.
Єдина правильна відповідь – солити холодець за годину до готовності. Води випарується небагато, і він буде якраз в міру соленим.
Що стосується порції, то досвідчені кулінари радять таку формулу:
Втім, тут у кожного свої вподобання, тому з кількістю солі можна трішки експериментувати.
Ще один кулінарний секрет: навіщо проколювати яйця перед варінням.