Найкращий рецепт компоту зі смородини на зиму: готуємо із секретним інгредієнтом

12 липня 2024, 12:59
Читать новость на русском

Джерело:

"Факти"

Компот зі смородини перенесе вас у тепле літо навіть взимку. За цим рецептом він вийде неймовірно ароматним.

Секретний інгредієнт зробить компот просто фантастичним. Мовиться про звичайну м'яту.

Варто спробувати Такого в магазині не купиш: як зробити фантастичний домашній квас з бородинського хліба

Компот зі смородини та м'яти

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 8
Інгредієнти:
– 400 грамів червоної смородини;
– 170 грамів інших не дуже кислих ягід (малина, полуниця тощо);
– 250 – 300 грамів цукру;
– 2,5 літра води;
– 5 – 8 листочків м'яти.

Приготування:

  1. Промийте всі ягоди під проточною водою. Переберіть, видаливши гілочки та інші непотрібні частинки. Промийте та обсушіть м'яту.
  2. Простерилізуйте 3-літрову банку та кришку. У банку викладіть ягоди та листочки м'яти.
  3. У великій каструлі закип'ятіть 2,5 літра води разом із цукром. Потримайте на вогні 1 хвилину після закипання.
  4. Залийте гарячий сироп у банку з ягодами та м'ятою. Відразу накрийте банку стерилізованою кришкою і закатайте її.
  5. Переверніть банку догори дном і залиште остигати за кімнатної температури. Зберігайте у прохолодному темному місці.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як законсервувати компот з черешень на зиму.