У молодій картоплі є багато корисних речовин, інформує Смачно 24. Проте в ній можуть бути і шкідливі.

Варто спробувати Це треба знати всім: чим корисна полуниця – факти, які вас здивують

Кому не можна їсти молоду картоплю

У молодій картоплі може бути багато нітратів, адже її вирощують в прискореному темпі, щоб встигнути в сезон. Найбільше їх міститься в шкірці картоплі.

Водночас саме шкірка містить максимальну кількість корисних речовин. Тому її можна не зішкрібати, якщо ви впевнені у виробнику чи виростили овоч самі.

Куплену на ринку картоплю краще замочити в холодній воді на 30 хвилин. Це зменшить кількість шкідливих речовин на чверть. Не рекомендується зловживати молодою картоплею:

  • хворим із серйозними формами діабету,
  • дітям,
  • вагітним і жінкам, що годують груддю.

Картопля з кропом та салатом

Якщо ви не входите до категорії тих, кому не можна вживати молоду картоплю, скористайтеся цим простим покроковим рецептом. Така картопелька вам точно сподобається.

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Картоплю добре промийте, викладіть в каструлю з підсоленою водою та поставте на вогонь.
  2. Кріп та базилік помийте, обірвіть листя, а стебла додайте до картоплі.
  3. Вершкове масло розтопіть, додайте сіль, нарізаний кріп та подрібнений часник. Перемішайте та відставте до готовності картоплі.
  4. Після того, як картопля прокипіла 5 хвилин, готуйте ще 10 – 15 хвилин. За кілька хвилин до завершення приготування додайте лаврове листя.
  5. Злийте з картоплі воду, влийте туди масло та перемішайте, потрусивши каструлю. У жодному разі не треба це робити ложкою.
  6. Для салату наріжте базилік, додайте в олію і залиште на кілька хвилин. Додайте сіль або соєвий соус. Помідори наріжте та поєднайте із заправкою.