Спровокує утворення каменів у нирках та діарею: кому категорично не можна їсти полуницю
Почався сезон полуниці, яку, мабуть, люблять усі. Проте не всім можна її їсти.
Зокрема, вона може викликати діарею чи навіть камені в нирках, повідомляє Смачно 24. Кому полуниця може нашкодити, читайте далі.
Варто спробувати На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичний італійський пиріг з полуницею
Кому не можна їсти полуницю
Будьте обережні з полуницею, якщо маєте алергію. Адже тоді у вас можуть виникнути почервоніння шкіри, свербіж, нудота, діарея, біль в животі, поколювання в роті та навіть набряк гортані.
Для дітей, вагітних та мам, які годують, вживання ягоди також небезпечне через можливі алергічні прояви. У них можуть виникнути нежить, почервоніння очей і сльозогінність, а також набряк горла.
Низці людей треба утриматися від вживання полуниці / Фото Unsplash
Відмовтеся від вживання полуниці, якщо у вас є проблеми зі шлунково-кишковим трактом – гастрит, виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки тощо. Річ у тому, що в полуниці є щавлева і саліцилова кислота, що може дратувати слизову.
Надмірне вживання продуктів зі щавлевою кислотою може призвести до утворення каменів у нирках. Окрім того, лікарі не радять їсти полуницю на голодний шлунок або відразу після основного приймання їжі, щоб уникнути проблем з травною системою.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов'язково зверніться до лікаря.Якщо ви не потрапляєте у список тих, кому не можна їсти полуницю, скористайтеся цим рецептом від суперфіналістки "МастерШеф" Ольги Рябенко. Такий сніданок сподобається ледь не всім.
Сніданок з йогуртом та полуницею
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
– 200 грамів полуниці;
– 25 грамів чіа;
– 140 грамів грецького йогурту;
– 25 мілілітрів меду чи сиропу агави.
Приготування:
- Полуницю добре помийте та розімніть виделкою.
- Змішайте всі інгредієнти у глибокій мисці. Залиште на 20 хвилин або на ніч.
- Перед подачею прикрасьте нарізаною полуницею чи листочками м'яти.
Дивіться, як приготувати такий сніданок: відео