Як правильно користуватись кондитерською бордюрною стрічкою розповідає відомий український кондитер Єлизавета Глінська на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Читайте також Що приготувати з білків, а що окремо з жовтків – поради кондитера Лізи Глінської

Бордюрна кондитерська стрічка, або ще її називають ацетатна часто застосовується у приготуванні десерті та випічки, порційних тістечок й роботі з шоколадом.

Де та як використовують кондитерську бордюрну стрічку

  1. Насамперед її використовують для ідеальної бокової поверхні мусових тортів та тістечок. Єлизавета Глінська розповіла, що перед приготуванням або збиранням десерту, вона викладає бордюрну стрічку в середину формувального кільця, далі сам десерт, його замороження в морозилці, а після десерт можна легко дістати з форми. Знявши стрічку краї десерту виходять ідеально рівними.
  2. Для рівних країв бісквіту. Бордюрна стрічка дає можливість зробити бісквіт рівним, що спрощує нам його подальше вирівнювання.
    До речі, за допомогою стрічки ми можемо збільшити висоту нашого десерту, навіть якщо форма цього не дозволяє. Кондитерська бордюрна стрічка може бути висотою від 5 до 15 см, різної товщини та щільності.
  3. Для декору з шоколаду. За допомогою бордюрної стрічки можна формувати різний шоколадний декор, адже стрічка легко скручується та згинається.