Кондитерські мішки продаються одноразові й багаторазові, паперові та поліетиленові, з купою фігурних насадок і зовсім без них. І в кожного варіанта – свої переваги.

Одноразові кондитерські мішки

Одноразові кондитерські мішки зручні у використанні, складаються з паперу або поліетилену, але головною їхньою перевагою є те, що їх не потрібно мити, сушити, адже використовують їх всього один раз.

До одноразових мішків підійде будь-яка насадка, металева чи пластмасова, а можна й взагалі обійтись без неї, якщо вам потрібно тільки нанести крем на корж.

Вони чудово підійдуть для декорування тортів та випічки, але для тіста їх краще не використовувати, адже в них важко контролювати об'єм видавленої маси.

Багаторазові кондитерські мішки

Багаторазові кондитерські мішки зазвичай складаються із бавовни або вінілу, проте, також вони бувають прогумовані з середини, щоб їх було зручніше мити після використання. Перед використанням деякі кондитери кип'ятять їх в содовому розчині, щоб вони були більш еластичні при використанні.

Досить часто в комплекті до таких кондитерських мішків йдуть насадки, котрі можуть закріплюватись як ззовні, так і всередині.

Незручні тканні мішки тим, що їх потрібно ретельно мити після використання, а ще краще кип'ятити, а потім сушити. Такі мішки переважно використовують для висадження рідкого тіста, капкейків та крему.

Багаторазові силіконові кондитерські мішки використовують, так само як і тканні, але з ними легше, адже вони краще миються та швидше висихають.

Як обрати кондитерський мішок

Перше на що ви маєте звернути уваги при виборі кондитерського мішка – це шви та їх склеєння. Вони повинні бути акуратними, та пам'ятайте – чим менше швів, тим довше буде служити вам ваш кондитерський мішок.

Також завжди враховуйте ширину та розмір мішка – він повинен бути досить широким, щоб його з легкістю можна було наповнити кремом, або тістом.

Якщо ви обираєте тканний мішок, надайте перевагу тому, у котрого буде водовідштовхувальна функція покриття, щоб захистить матеріал від розмокання та не дасть увібрати запахи та колір від крему або тіста.

Єлизавета Глінська зазначила, що вона використовує щільні одноразові кондитерські мішки з металевими насадками, котрі закріпляє ззовні.