Додавати аґрус у випічку – завжди хороша ідея, адже його кисло-солодкий смак дарує неймовірні смакові враження. Представляємо перевірений рецепт смачного варення, яке смакує просто чудово – особливо в поєднанні з теплим чаєм, ковдрою та зимового вечора.

Читайте також Універсальне рішення: що краще обрати до столу – курячі гомілки, четвертинки чи крильця

Рецепт варення з аґрусу

Час: 2 години + 16 годин
Порцій: 4

Неймовірний смак / Фото beszame

Інгредієнти:

  • 2 кілограми аґрусу;
  • 1,8 кілограма цукру;
  • 0,5 літра фільтрованої води.

Приготування:

  1. Ретельно промийте плоди, видаліть хвостики та гілочки.
  2. Засипте аґрус його половиною цукру та відкладіть у прохолодне місце на 4 години.
  3. У каструлю наливаємо воду, додаємо решту цукру, ретельно перемішуємо і кип'ятимо, поки суміш не загусне.
  4. Гарячий сироп додаємо в аґрус і знову нагріваємо, поки фрукти не закиплять.
  5. Вимикаємо плиту і залишаємо фрукти остигати.
  6. Через 10 – 12 годин знову підігрійте варення, щоб воно не закипіло і не пригоріло.
  7. Під час нагрівання постійно видаляємо шум і піну з каструлі.
  8. Як тільки фрукти стануть м'якими, вимкніть плиту.
  9. Гаряче варення розкладіть в ретельно вимиті та ошпарені банки і щільно закрийте.
  10. Час пастеризувати. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину і поставте на неї банки на невеликій відстані один від одного. Посуд не повинна торкатися один одного. Налийте воду в каструлю приблизно на половину висоти банки.
  11. Включаємо конфорку на середню потужність і доводимо воду до кипіння.
  12. На наступному етапі зменшуємо потужність і пастеризуємо банки приблизно 10 – 15 хвилин.
  13. Потім акуратно вийміть банки з каструлі, переверніть кожну баночку догори дном і поставте на кухонну плиту.
  14. Після охолодження готове варення перенести в сухе затінене місце.

Смачного!