Мариновані помідори – відмінна закуска до м'ясних, рибних страв, до різноманітних гарнірів: від пшона до гречки. Також їх можна подавати, як самостійну страву до святкового столу.

Читайте також Квашені огірки на зиму: перевірений бабусин рецепт від Лілії Цвіт

Рецепт маринованих помідорів розрахований на 1 літру маринаду. У вас вийде закрутити дві банки літрових помідорів. Зимова консервація з помідорів забезпечить вас соковитими, ароматними овочами на кілька місяців. До речі, з таких маринованих помідорів можна робити овочеве асорті або додавати в супи.

Рецепт маринованих помідорів

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • На дно чистих банок викладіть кільця цибулі та шматочки часнику. Додайте зелень петрушки та чорний перець горошком. Можна також використовувати мікс перців горошком.
  • Помідори ретельно помийте та видаліть плодоніжки. Просушіть їх на кухонному рушнику. Перш ніж викладати помідори в банку – проколіть кожен зубочисткою біля основи (2 – 3 рази достатньо).
  • Доведіть чисту воду до кипіння та окропом залийте помідори в банці. Накрийте кришками та залишіть на 10 хвилин. Злийте її та приготуйте маринад: у воді розчиніть цукор, сіль, оцет. Можна додати зерна гірчиці. Доведіть все до кипіння та окропом залийте помідори до самого верху. Накрийте кришками, закрийте їх та переверніть банки догори дном.
  • Вкутайте банки з помідорами рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі. Готові закрутки зберігайте у темному прохолодному місці.

Смачного!

Відеорецепт приготування маринованих помідорів на зиму: