Встигніть, поки триває сезон: рецепт казково смачної консервованої черешні

13 липня 2024, 13:30
Читать новость на русском

Якщо ви хоч раз скуштуєте консервовану черешню, ви готуватимете її знову і знову. З цим простим рецептом у вас точно все вдасться.

Консервована черешня – ідеальний інгредієнт для десертів. Окрім цього, її дуже смачно їсти самостійно.

Варто спробувати Літо в банці: рецепт фантастичного маринованого кавуна

Консервована черешня – покроковий рецепт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм червоної черешні;
– 1 літр води;
– 7 столових ложок цукру;
– 0,5 чайної ложки лимонної кислоти;
– 1 паличка кориці;
– 2 зірочки бодяну;
– 5 суцвіть гвоздики.

Приготування:

  1. Черешню помийте, обсушіть на паперовому рушнику, видаліть кісточки та хвостики. Банки простерилізуйте та розкладіть в них ягоди до плічок.
  2. Закип'ятіть воду з цукром, постійно помішуючи, додайте корицю, бодян і гвоздику. Коли сироп трохи охолоне, додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте.
  3. Залийте черешню в банках сиропом, накрийте кришками. Банки з черешнею і сиропом обов'язково треба простерилізувати: півлітрові – протягом 10 хвилин, літрові – протягом 15.
  4. Після стерилізації банки закатайте, переверніть, поставте на ковдру й укутайте. Залиште до повного охолодження.

Буде цікаво! Дізнайтеся, як законсервувати черешню у холодному маринаді.