2019 року Камілла, герцогиня Корнуольська, стала співініціаторкою благодійного проєкту Poetry Together. Мета цього чудового заходу – об’єднати поезією різні покоління.

Актуально "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Поєтична ініціатива дає змогу самотнім людям не відчувати себе покинутими. Після читання напам'ять віршів на юних та літніх декламаторів чекає традиційне англійське чаювання із солодким столом. Саме з такої нагоди дружина принца Чарльза поділилася рецептом особливого бісквіта "Вікторія".
Камілла разом із Кейт Міддлтон та королевою Єлизаветою / Фото Сlarencehouse

Торт названий на честь прапрапрапрабабусі принца Чарльза королеви Вікторії. Оригінальний рецепт звучить "Victoria Sponge Cake", проте Каміла внесла у нього свої зміни. Вона розкрила секрет, що "любить шоколад" і іноді використовує начинку на основі горіхової пасти.

Рецепт бісквіту Вікторія від герцогині Корнуольської

Час: 1 година
Порцій:4


Інгредієнти

Для бісквіта:

  • 110 грам просіяного борошна з розпушувачем;
  • 1 чайна ложка пекарського порошку;
  • 110 грам вершкового масла;
  • 110 грам цукрової пудри;
  • 2 великих яйця;
  • 2−3 краплі екстракту ванілі.

Для начинки:

  • лимонний курд, джем, горіхова паста з какао або збиті вершки.

Приготування:

  1. Просіяти борошно та пекарський порошок та з’єднати їх у великій мисці.Сито краще тримати високо, щоб борошно набрало кисню.
  2. До борошна додати м’яке вершкове масло та цукрову пудру.
  3. Тісто добре збити до однорідного стану.
  4. Змастити дві форми для бісквіта та розмістити у них порівно тісто.
  5. Помістити бісквіт випікатися у попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
  6. Коли бісквіт буде готовим, варто залишити коржі на 30 секунд у формах, і тільки тоді перевернути на решітку.
  7. Після вистигання змастити один із коржів вибраною начинкою та накрити іншим коржем.