2019 року Камілла, герцогиня Корнуольська, стала співініціаторкою благодійного проєкту Poetry Together. Мета цього чудового заходу – об’єднати поезією різні покоління.
Актуально "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Поєтична ініціатива дає змогу самотнім людям не відчувати себе покинутими. Після читання напам'ять віршів на юних та літніх декламаторів чекає традиційне англійське чаювання із солодким столом. Саме з такої нагоди дружина принца Чарльза поділилася рецептом особливого бісквіта "Вікторія".
Камілла разом із Кейт Міддлтон та королевою Єлизаветою / Фото Сlarencehouse
Торт названий на честь прапрапрапрабабусі принца Чарльза королеви Вікторії. Оригінальний рецепт звучить "Victoria Sponge Cake", проте Каміла внесла у нього свої зміни. Вона розкрила секрет, що "любить шоколад" і іноді використовує начинку на основі горіхової пасти.
Рецепт бісквіту Вікторія від герцогині Корнуольської
Час: 1 година
Порцій:4
Інгредієнти
Для бісквіта:
- 110 грам просіяного борошна з розпушувачем;
- 1 чайна ложка пекарського порошку;
- 110 грам вершкового масла;
- 110 грам цукрової пудри;
- 2 великих яйця;
- 2−3 краплі екстракту ванілі.
Для начинки:
- лимонний курд, джем, горіхова паста з какао або збиті вершки.
Приготування:
- Просіяти борошно та пекарський порошок та з’єднати їх у великій мисці.Сито краще тримати високо, щоб борошно набрало кисню.
- До борошна додати м’яке вершкове масло та цукрову пудру.
- Тісто добре збити до однорідного стану.
- Змастити дві форми для бісквіта та розмістити у них порівно тісто.
- Помістити бісквіт випікатися у попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
- Коли бісквіт буде готовим, варто залишити коржі на 30 секунд у формах, і тільки тоді перевернути на решітку.
- Після вистигання змастити один із коржів вибраною начинкою та накрити іншим коржем.