Завдяки своїй популярності котлета по-київськи опиняється у меню топових ресторанів світу, інформує 24 Канал. Як же з'явилася ця страва та чи можливо її приготувати вдома усього за 15 хвилин – дізнавайтесь у матеріалі.
Читайте також Легко та швидко: курячий шніцель із хрусткою скоринкою всього за 5 хвилин
Що варто знати про котлету по-київськи
Здавалось би, що котлети – буденна страва українців. Та свого часу саме їх подавали на прийомах у королівських дворах. Рецепти робили більш вишуканими, додаючи до них особливі інгредієнти.
Зокрема, у французькій кухні популярними були "котлети де воляй". За рецептом, у куряче філе загортали масло і фарш та обсмажували до повної готовності. За однією з теорій, саме ця страва стала основою для котлети по-київськи. Українці удосконалили рецепт на свій манір, залишивши тільки масло і додавши до нього спецій та зелені.
Вже у 1918 році, за часів гетьмана Павла Скоропадського, котлету по-київськи активно подавали в ресторанах на Хрещатику. У меню часто вказували "котлета де воляй по-київськи". Згодом українці скоротили цю назву до простішого варіанту. Так і могла з'явитись котлета по-київськи.
Наразі ця страва є однією з національних візитівок України. Котлети по-київськи подають не лише у ресторанах, а й під час буденних трапез вдома. Все тому, що це смачно, поживно та завдяки продукції ТМ "Легко" ще й дуже просто!
Котлети по-київськи ТМ "Легко" – ідеальний вибір для сімейного обіду чи вечері / Фото ТМ "Легко"
Виробник подбав, щоб кожен українець міг щодня насолоджуватись улюбленими котлетами по-київськи, не витрачаючи на їх приготування багато часу. Всього 15 хвилин – і готова страва буде на вашому столі. Потрібно лише обсмажити котлету по-київськи на сковорідці на середньому вогні, періодично перевертаючи, або у духовці за температури 180ºС, попередньо розігрівши її до 200ºС.
Лінійку бренду можна знайти у відділі заморожених продуктів магазинів МЕТРО, Сільпо, Фора, Новус, Ашан, МегаМаркет, Таврія, Копійка, Велика Кишеня, Варус, Велмарт. Зверніть увагу, що продукція ТМ "Легко" може бути відсутня у певних магазинах мереж. Повний перелік товарів представлений у каталозі на сайті "Легко", а також на сторінках бренду у соцмережах фейсбук та інстаграм.
Котлети по-київськи ТМ "Легко" – це добірне куряче філе, хрумка паніровка та ніжне поєднання вершкового масла з кропом. Відтак це ідеальний вибір на обід чи вечерю для всієї родини. А з чим найкраще її поєднати – розповідаємо у 3 простих рецептах.
Рецепт котлети по-київськи з макаронами та грибами
Час: 30 хвилин
Порції: 2
Рецепт котлети по-київськи з макаронами та грибами / Фото ТМ "Легко"
Приготування:
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо котлети по-київськи з обох сторін упродовж 15 хвилини.
- Відварюємо макарони у киплячій підсоленій воді 8 – 11 хвилин до готовності.
- Окремо обсмажуємо нарізану цибулю кубиками до прозорості. Додаємо нарізані скибками очищені гриби та тушкуємо ще 8 хвилин. Присмачуємо спеціями.
- Відціджуємо воду з макаронів, змішуємо із грибною засмажкою.
- Викладаємо на тарілки котлети, збоку – макарони з грибами. За бажанням посипаємо все сиром, натертим на дрібній тертці.
Рецепт котлети по-київськи з картоплею
Час: 30 хвилин
Порції: 2
Рецепт котлети по-київськи з картоплею / Фото Shutterstock
Приготування:
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо котлети по-київськи з обох сторін упродовж 15 хвилини.
- Очищену картоплю нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на сковорідці до готовності (15 хвилин), солимо до смаку та додаємо дрібку мускатного горіха.
- Подаємо котлету зі смаженою картоплею. За бажанням прикрасити страву можна петрушкою.
Рецепт котлети по-київськи з овочевим салатом
Час: 20 хвилин
Порції: 2
Рецепт котлети по-київськи з овочевим салатом / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200ºС. Викладаємо на деко котлети по-київськи. Випікаємо їх упродовж 15 хвилин при температурі 180ºС.
- Помідори нарізаємо навпіл, петрушку – довільними шматками. За бажання додаємо нарізану зелену цибулю.
- Заправляємо салат олією та присмачуємо сіллю. Акуратно перемішуємо.
- Подаємо салат з готовою котлетою по-київськи.
Смачного!