Завдяки своїй популярності котлета по-київськи опиняється у меню топових ресторанів світу, інформує 24 Канал. Як же з'явилася ця страва та чи можливо її приготувати вдома усього за 15 хвилин – дізнавайтесь у матеріалі.

Читайте також Легко та швидко: курячий шніцель із хрусткою скоринкою всього за 5 хвилин

Що варто знати про котлету по-київськи

Здавалось би, що котлети – буденна страва українців. Та свого часу саме їх подавали на прийомах у королівських дворах. Рецепти робили більш вишуканими, додаючи до них особливі інгредієнти.

Зокрема, у французькій кухні популярними були "котлети де воляй". За рецептом, у куряче філе загортали масло і фарш та обсмажували до повної готовності. За однією з теорій, саме ця страва стала основою для котлети по-київськи. Українці удосконалили рецепт на свій манір, залишивши тільки масло і додавши до нього спецій та зелені.

Вже у 1918 році, за часів гетьмана Павла Скоропадського, котлету по-київськи активно подавали в ресторанах на Хрещатику. У меню часто вказували "котлета де воляй по-київськи". Згодом українці скоротили цю назву до простішого варіанту. Так і могла з'явитись котлета по-київськи.

Наразі ця страва є однією з національних візитівок України. Котлети по-київськи подають не лише у ресторанах, а й під час буденних трапез вдома. Все тому, що це смачно, поживно та завдяки продукції ТМ "Легко" ще й дуже просто!

Котлети по-київськи ТМ "Легко" – ідеальний вибір для сімейного обіду чи вечері / Фото ТМ "Легко"

Виробник подбав, щоб кожен українець міг щодня насолоджуватись улюбленими котлетами по-київськи, не витрачаючи на їх приготування багато часу. Всього 15 хвилин – і готова страва буде на вашому столі. Потрібно лише обсмажити котлету по-київськи на сковорідці на середньому вогні, періодично перевертаючи, або у духовці за температури 180ºС, попередньо розігрівши її до 200ºС.

Лінійку бренду можна знайти у відділі заморожених продуктів магазинів МЕТРО, Сільпо, Фора, Новус, Ашан, МегаМаркет, Таврія, Копійка, Велика Кишеня, Варус, Велмарт. Зверніть увагу, що продукція ТМ "Легко" може бути відсутня у певних магазинах мереж. Повний перелік товарів представлений у каталозі на сайті "Легко", а також на сторінках бренду у соцмережах фейсбук та інстаграм.

Котлети по-київськи ТМ "Легко" – це добірне куряче філе, хрумка паніровка та ніжне поєднання вершкового масла з кропом. Відтак це ідеальний вибір на обід чи вечерю для всієї родини. А з чим найкраще її поєднати – розповідаємо у 3 простих рецептах.

Рецепт котлети по-київськи з макаронами та грибами

Час: 30 хвилин
Порції: 2

Рецепт котлети по-київськи з макаронами та грибами
Рецепт котлети по-київськи з макаронами та грибами / Фото ТМ "Легко"

Приготування:

  1. На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо котлети по-київськи з обох сторін упродовж 15 хвилини.
  2. Відварюємо макарони у киплячій підсоленій воді 8 – 11 хвилин до готовності.
  3. Окремо обсмажуємо нарізану цибулю кубиками до прозорості. Додаємо нарізані скибками очищені гриби та тушкуємо ще 8 хвилин. Присмачуємо спеціями.
  4. Відціджуємо воду з макаронів, змішуємо із грибною засмажкою.
  5. Викладаємо на тарілки котлети, збоку – макарони з грибами. За бажанням посипаємо все сиром, натертим на дрібній тертці.

Рецепт котлети по-київськи з картоплею

Час: 30 хвилин
Порції: 2

Рецепт котлети по-київськи з картоплею
Рецепт котлети по-київськи з картоплею / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо котлети по-київськи з обох сторін упродовж 15 хвилини.
  2. Очищену картоплю нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на сковорідці до готовності (15 хвилин), солимо до смаку та додаємо дрібку мускатного горіха.
  3. Подаємо котлету зі смаженою картоплею. За бажанням прикрасити страву можна петрушкою.

Рецепт котлети по-київськи з овочевим салатом

Час: 20 хвилин
Порції: 2

Рецепт котлети по-київськи з овочевим салатом
Рецепт котлети по-київськи з овочевим салатом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200ºС. Викладаємо на деко котлети по-київськи. Випікаємо їх упродовж 15 хвилин при температурі 180ºС.
  2. Помідори нарізаємо навпіл, петрушку – довільними шматками. За бажання додаємо нарізану зелену цибулю.
  3. Заправляємо салат олією та присмачуємо сіллю. Акуратно перемішуємо.
  4. Подаємо салат з готовою котлетою по-київськи.

Смачного!