Шніцель часто вважають досягненням сучасної кулінарії. Насправді ж історія страви сягає 19 століття, а в деяких країнах вже десятиліттями святкують Національний день шніцеля по-віденськи.

Читайте також Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята

Як шніцель став однією з найпопулярніших страв у світі – розповідаємо у матеріалі. Крім цього, поділимося рецептами, які ідеально підійдуть для обіду чи вечері для всієї родини.

Цікаві факти про шніцель, яких ви не знали

Шніцель – це не лише страва, але й символ австрійської кухні. Промовистою є навіть його назва. У перекладі із німецької schnitzen означає "кусень", що добре характеризує процес приготування та зовнішній вигляд страви.

Найпопулярніша версія рецепту шніцеля з'явилася у Відні. Згодом страву активно почали готувати у Німеччині, звідки вона поширилася по всій Європі. А щоб у процесі популяризації шніцель не піддався серйозним видозмінам, його рецептура захищена австрійським законодавством. Відтак ресторатори з усього світу підходять до приготування цієї страви з особливою уважністю.

Готувати курячий шніцель – легко / Фото ТМ "Легко"

Шніцель ТМ Легко – це ніжне куряче філе та хрустка скоринка, що стане чудовою головною стравою до обіду чи вечері. Потрібно лише 5 хвилин, аби розігріти заморожений шніцель. Для цього вам знадобиться:

  • духовка, попередньо розігріта до 200 ºС. При розігріванні температуру слід знизити до 180 ºС;
  • або сковорідка; потрібно розігрівати шніцель на середньому вогні, періодично перевертаючи.

Як і традиційна австрійська версія страви, шніцель від ТМ "Легко" поєднує ніжне філе курятини та хрустку паніровку. Тож будьте певні: він посмакує як дітям, так і дорослим. А доповнити шніцель пропонуємо простими у приготуванні гарнірами чи салатом.

Шніцель із кускусом

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Доповніть курячий шніцель кускусом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. На розігріту сковорідку викладіть 4 шніцеля. Розігрівайте впродовж 5 хвилин на середньому вогні, періодично перевертаючи.

  2. Насипте кускус у миску та залийте двома стаканами окропу; накрийте та залишіть на 10 хвилин.

  3. Додайте до кускусу оливкову олію, прованські трави, лимонний сік, сіль та чорний перець.

  4. Доповніть шніцель гарніром та подавайте до столу з листочками свіжого базиліку.

Шніцель з овочевим салатом

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Салат зі свіжих овочів стане ідеальним доповненням до курячого шніцеля / Фото ТМ "Легко"

Приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200 ºС. Помістіть шніцелі на деко та розігрівайте протягом 5 хвилин за температури 180 ºС.

  2. У глибоку миску викладіть листя салату.

  3. Помідори чері розріжте навпіл, а огірки – напівкільцями. Змішайте овочі з листям салату, посоліть, додайте ложку лимонного соку та заправте оливковою олією.

  4. Доповніть страву твердим сиром, нарізаним на маленькі кубики.

  5. Подавайте теплий шніцель із салатом та листочками свіжого базиліку.

Шніцель з овочевим асорті

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 4

Приготуйте курячий шніцель із овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200 ºС. Помістіть шніцелі на деко та розігрівайте протягом 5 хвилин за температури 180 ºС.

  2. Сковорідку розігрійте на середньому вогні та викладіть на неї заморожену овочеву суміш.

  3. Дочекайтеся, поки з овочів вийде зайва волога та додайте 2 ложки оливкової олії, трави та спеції.

  4. Накрийте сковорідку кришкою і смажте овочі до готовності.

  5. Вийміть шніцелі з духовки, подавайте з теплими овочами та напівкільцями лимона.

Де знайти продукцію ТМ "Легко"

Продукція ТМ "Легко" точно стане у пригоді українцям. Адже в асортименті вже готові заморожені м’ясні продукти, які потрібно лише розігріти у духовці чи на сковорідці. Декілька хвилин – і смачний обід або вечеря готові.

Лінійка від ТМ "Легко" представлена у відділі заморожених продуктів магазинів МЕТРО, Сільпо, Фора, Новус, Ашан, МегаМаркет, Таврія, Копійка, Велика Кишеня, Варус, Велмарт.

Звертаємо вашу увагу на те, що продукція може бути відсутня у певних магазинах мереж.