Такого ви ще не куштували: як приготувати котлети по-київськи з курячих гомілок
Ніжне куряче м'ясо з хрусткою скоринкою, вершкове масло із зеленню, що розтікається під час розрізання – такі котлети здатні підкорити з першого ж шматочка. Спробуйте цей рецепт та зустріньте День Києва смачно.
У 2023 році День Києва припадає на 28 травня, інформує 24 Канал. Пропонуємо відзначити цю дату, приготувавши котлету по-київськи, яка стала однією з кулінарних візитівок України у світі.
До теми Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
Як приготувати котлети по-київськи з гомілок: перевірені лайфхаки
Щоб страва смакувала по-особливому, варто дотримуватися рецептури та скористатися перевіреними порадами.
- Подбайте про якість м'яса.
Рекомендуємо обирати тільки упаковану продукцію від надійного виробника, як-от ТМ "Наша Ряба". Цей український бренд вже понад 20 років постачає якісну та свіжу курятину на прилавки магазинів, а серед його поціновувачів – мільйони українців. До того ж продукцію бренду можна знайти без зайвих зусиль та витрат часу, адже “Наша Ряба” – завжди поруч.
- Оберіть гомілки головним інгредієнтом.
Спробуйте приготувати котлети по-київськи із курячих гомілок від ТМ "Наша Ряба". Котлета матиме ідеальну форму, оригінальну подачу завдяки кісточці та потішить поєднанням ніжного м'яса, апетитної начинки та хрусткої скоринки.
- Не бійтеся експериментувати із зеленню.
Цей інгредієнт додає страві особливих ноток. Розмарин, базилік, кріп – кожен може обрати щось до смаку. Що стосується спецій, то тут вибір можна зупинити на суміші перців, паприці, насінню гірчиці, гранульованому часнику, порошку імбиру чи меленому мускатному горіху.
- Використайте дві техніки приготування, щоб отримати хрумку скоринку.
Кулінари радять спочатку смажити котлети в паніровці, а потім декілька хвилин запікати їх у духовці. Саме завдяки цьому страва буде мати приємну хрумку скоринку, а всередині – масло ідеальної консистенції.
Ці, здавалось би, очевидні лайфхаки допоможуть створити справді особливу страву. А як з курячих гомілок приготувати котлети по-київськи – ділимось у покроковому рецепті.
Рецепт котлет по-київськи із гомілок
- Час: 1,5 години
- Порцій: 7
Готуємо соковиті котлети по-київськи з курячих гомілок / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих гомілок ТМ "Наша Ряба";
– 350 мілілітрів олії;
– 300 грамів вершкового масла;
– 150 грамів панірувальних сухарів;
– 3 яйця;
– 3 столові ложки борошна;
– 7 гілочок кропу;
– 1 зубчик часнику;
– 1 чайна ложка меленої паприки;
– сіль та перець до смаку.
- З курячих гомілок акуратно зніміть шкірку.
- М'ясо розріжте вздовж та відділіть від кістки. У підсумку у вас вийде філе і кістка.
- Філе з курячих гомілок відбийте, додайте солі та перцю до смаку.
- Заморожене вершкове масло розріжте на кубики, додайте зелень, натертий часник, паприку, сіль та перець.
- На край філе покладіть кістку. Посередині викладіть 2 кубики масла зі спеціями, посипте дрібно нарізаним кропом та загорніть у рулет.
- Яйця збийте із сіллю до пишної пінки. Обваляйте котлети спершу у борошні, потім – в яйці, далі – в панірувальних сухарях, ще раз в яйці та сухарях.
- У сотейник налийте соняшникову олію. Розігрійте її на середньому вогні та смажте там котлети з двох сторін до золотистої скоринки.
- Щоб масло було ідеальної консистенції, випікайте котлети 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подавайте котлети з картопляним пюре.
Смачного!