Котлети з сочевиці: рецепт від Євгена Клопотенка

3 лютого 2021, 15:25
Читать новость на русском

Джерело:

klopotenko.com

Відомий український кулінарний експерт, ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом котлет із сочевиці. Для тих, хто не вживає м'ясо – чудова альтернатива. Збережіть собі рецепт.

Євген Клопотенко поділився рецептом з шанувальниками та пропонує приготувати котлети із сочевиці з додаванням йогуртово-часникового соусу.

Читайте також Рубані котлети з курячого філе: простий рецепт від Євгена Клопотенка

Рецепт котлет із сочевиці

Інгредієнти:
– 150 грамів зеленої сочевиці;
– 150 грамів зеленого горошку;
– 300 грамів вареної картоплі;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1 дрібка кмину;
– 1 столова ложка соняшникової олії;
– 4 столові ложки панірувальних сухарів;
– сіль та перець.Інгредієнти для соусу:
– 150 грамів натурального йогурту;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 зубчик часнику.
  1. Для приготування котлет ретельно помийте сочевицю, горошок.
  2. Окремо у каструлі з окропом відваріть сочевицю протягом 15-20 хвилин, горошок – 10 хвилин.
  3. Помийте, почистіть від шкірки картоплю, відваріть у каструлі, подрібніть у пюре.
  4. Почистіть цибулю, наріжте скибочками. Помийте моркву, почистіть від шкірки, натріть на грубій тертці. Обсмажте цибулю з морквою на пательні з олією.
  5. На пательню викладіть відварену сочевицю, тушкуйте 2-3 хвилини.
  6. Перекладіть сочевицю у миску, подрібніть блендером у пюре, додайте горошок, картоплю, мелений кмин, сіль, перець, перемішайте. Сформуйте котлети, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.
  7. Для приготування соусу змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику.
  8. Викладіть котлети на тарілку. Подавайте із соусом. Смачного!

Котлети із сочевиці — це мій привіт любителям овочів і тим, хто любить експериментувати з їжею. Ще ця страва є доказом того, що слово "котлета" ідеально пасує не лише до м’яса, а й до овочів, – зазначає у дописі Євген Клопотенко.