Джерело: IKEA

Шанувальники популярного у всьому світі коттбуллар, або як їх ще називають фрикадельки, відтепер можуть приготувати їх вдома за популярним рецептом.

Читайте також Тістечко картопля з печивом: простий рецепт смачного десерту

Через закриття більшості ресторанів у зв'язку із пандемією IKEA вирішила опублікувати свій знаменитий рецепт шведських фрикадельок зі спеціальним соусом.

Згідно з цим рецептом у вас вийде близько 16-20 ароматних та соковитих фрикадельок.

Як приготувати фірмові фрикадельки коттбуллар

Фрикадельки

Шведський вершковий соус

  1. Добре змішайте яловичину і свинину – розбийте всі грудочки. Додати дрібно нарізану цибулю і зубчик часнику, панірувальні сухарі та яйце і перемішати. Додати молоко і добре заправити сіллю і перцем.
  2. Сформуйте суміш у невеликі круглі кульки. Покладіть на чисту тарілку, накрийте кришкою та поставте в холодильник на 2 години (щоб вони тримали форму під час варіння).
  3. Нагрійте на сковороді олію на середньому вогні. Як тільки вона прогріється, обережно додаємо кульки та смажимо їх з усіх боків.
  4. Обсмажені фрикадельки відправте в духовку розігріту до 180 градусів та готуйте ще 30 хвилин.


Як приготувати шведський вершковий соус

  1. На сковороді розтопити масло. Повільно додайте борошно, постійно помішуючи віночком, і продовжуйте варити близько 2 хвилин, завдяки чому борошно повинно прокипіти. Додайте овочевий і яловичий бульйон і продовжуйте помішувати.
  2. Додайте вершки, соєвий соус і діжонську гірчицю, доведіть до кипіння і дайте соусу загуснути. Продовжуйте помішувати.
  3. Подавайте фрикадельки з соусом до картоплі. Смачного!