Підсмажені ковбаски – чудове доповнення до дещо солодкого гарбуза. Їхнє поєднання подарує справжній фонтан смакових вражень.

Цікаво Державна підтримка та нові закони: що чекає на бджолярів в Україні – підсумки дискусії

Готувати страву дуже легко, а результат із залишком покриє витрачені зусилля.

Рецепт гарбуза з ковбасками

Час: 1,5 години

Порцій: 4

Страви з гарбуза – особливі / Фото Pinerest

Інгредієнти

  • вершкове масло – 50 грам;
  • свіжі ковбаски з сирого м'яса – 6 штук;
  • цибуля – 2 штуки;
  • часник – 3 зубчики;
  • невеличкий гарбуз або третина великого;
  • цукрова пудра – 1 чайна ложка;
  • винний оцет – 1 чайна ложка;
  • болгарський червоний перець – 2 штука;
  • консервована квасоля – 1 півлітрова банка;
  • сіль та перець;
  • свіжа зелень.

Приготування

  1. Розігрійте половину вершкового масла у великій жаростійкій каструлі на середньому вогні, обсмажте ковбаси до золотисто-коричневого кольору з усіх боків.

  2. Додайте масло, що залишилося, та дрібно порізану цибулю. Протушкуйте близько трьох хвилин, тоді додайте дрібно порізаний часник та болгарський перець і ще протушкуйте суміш.

  3. Почистьте гарбуз від шкірки та насіння. Поріжте гарбуз невеличкими шматочками. Додайте до ковбасок разом з винним оцтом, як слід перемішайте та тушкуйте на великому вогні, доки більша частина рідини не випарується.

  4. Розігрійте духовку до 180 градусів.

  5. Додайте до ковбасок цукор, консервовану квасолю та приправте на свій смак сіллю та перцем.

  6. Доведіть суміш до кипіння, потім поставте суміш в духовку на одну годину. Ковбаски мають бути готовими, а гарбуз ніжним та м'яким.

  7. Перед подачею прикрасьте печеню зеленню.

Смачного!

Цікавий факт

Вважається, що гарбуз з’явився в Європі з Північної та Центральної Америки в 15 столітті. Ймовірно, що гарбуз до України потрапив або з Туреччини, або з Європи через Польщу. Українській клімат дозволяв вирощувати гарбуз практично усюди.

Невибагливий та зручний в зберіганні овоч, який дає хороший урожай, настільки прижився в Україні, що увійшов в обряди та кухню. Саме тому багато вважають гарбуз споконвічно українським овочем.