Сирок у шоколаді – найкращий смаколик до чаю чи кави. Особливо взимку.

Цікаво Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Найпростіші інгредієнти, такі ж прості кулінарні маніпуляції, трохи витримки – і фантастичний десерт уже на вашому столі!

Рецепт домашніх глазурованих сирків

Час: 20 хвилин + кілька годин на очікування

Порцій: 10

Ніжний смак / Фото Pixabay

Інгредієнти

  • 200 грамів свіжого кисломолочного сиру (в ідеалі – пастоподібного);
  • 1 столова ложка з верхом густої сметани (жирністю 20%);
  • 3 – 4 столові ложки цукрової пудри;
  • 40 грамів вершкового масла;
  • ½ чайної ложки ванільного цукру.

Для глазурі

  • 150 – 200 граммів чорного чи молочного шоколаду (який вам більше смакує);
  • 3 – 4 столові ложки молока.

Приготування

  1. З'єднуємо сир, сметану, цукрову пудру та м'яке масло у блендері та збиваємо до однорідної консистенції.
  2. Додаємо ванільний цукор і ще раз збиваємо.
  3. Формуємо сирки: викладаємо масу до кондитерського мішка й вичавлюємо сирки на дощечку, застелену харчовим пергаментом.
  4. Відправляємо сирки до холодильника (найкраще – на добу).
  5. Наступного дня топимо на водяній бані шоколад. Густину глазурі регулюємо молоком. Шоколад має бути теплий, а не гарячий.
  6. Швидко занурюємо сирки по одному в шоколад.
  7. Укриті глазур'ю сирки відправляємо на 1 годину до морозильної камери, щоб застигли.

Смачного!