Сирок у шоколаді – найкращий смаколик до чаю чи кави. Особливо взимку.
Цікаво Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Найпростіші інгредієнти, такі ж прості кулінарні маніпуляції, трохи витримки – і фантастичний десерт уже на вашому столі!
Рецепт домашніх глазурованих сирків
Час: 20 хвилин + кілька годин на очікування
Порцій: 10
Ніжний смак / Фото Pixabay
Інгредієнти
- 200 грамів свіжого кисломолочного сиру (в ідеалі – пастоподібного);
- 1 столова ложка з верхом густої сметани (жирністю 20%);
- 3 – 4 столові ложки цукрової пудри;
- 40 грамів вершкового масла;
- ½ чайної ложки ванільного цукру.
Для глазурі
- 150 – 200 граммів чорного чи молочного шоколаду (який вам більше смакує);
- 3 – 4 столові ложки молока.
Приготування
- З'єднуємо сир, сметану, цукрову пудру та м'яке масло у блендері та збиваємо до однорідної консистенції.
- Додаємо ванільний цукор і ще раз збиваємо.
- Формуємо сирки: викладаємо масу до кондитерського мішка й вичавлюємо сирки на дощечку, застелену харчовим пергаментом.
- Відправляємо сирки до холодильника (найкраще – на добу).
- Наступного дня топимо на водяній бані шоколад. Густину глазурі регулюємо молоком. Шоколад має бути теплий, а не гарячий.
- Швидко занурюємо сирки по одному в шоколад.
- Укриті глазур'ю сирки відправляємо на 1 годину до морозильної камери, щоб застигли.
Смачного!