Особливий рецепт крем-брюле від переможця "Мастер Шеф. Професіонали" Євгена Грибеника

12 липня 2021, 11:27
Читать новость на русском

Якщо вам захотілося смачного десерту – крем-брюле ідеальний варіант. Він легкий у приготуванні, а смак неймовірно ніжний. За консистенцією десерт схожий на пудинг, але його смак набагато яскравіший та закохає вас з першого шматочку!

Крем-брюле – класичний європейський десерт з вершків, молока та яєчних жовтків. Історію появи цього десерту оскаржують кілька народів: іспанці, англійці та, звичайно, французи.

Читайте також Швидкі закуски з маринованої курятини: філе на шпажках, апетитні крильця, рол із шашликом

Creme brulee перекладається як "обпалені вершки", адже в класичному рецепті після завершення приготування крему, на його поверхні підпалюють цукор. Він карамелізується й утворює хрумку скоринку.


Крем-брюле / Фото NYT

Класичний десерт крем-брюле — це заварний вершковий крем, за консистенцією схожий на пудинг і вкритий хрусткою карамельною скоринкою.

Талановитий шеф-кухар, переможець 2 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Євген Грибеник поділився з читачами своїм рецептом вишуканого десерту.

Нічого складного в приготуванні крем-брюле немає. Я переконаний, що спробувати приготувати цей десерт повинен кожен, – відзначив шеф-кухар.

Отож, не гаймо часу, нумо готувати разом!

Рецепт крем-брюле

  • Час: 8 годин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 134 ккал


Класичний крем-брюле / Фото Food network

Інгредієнти:
 – 500 мл жирних вершків 30 – 33%;
 – 150 мл молока;
 – 8 шт. яєчних жовтків;
 – 1 стручок ванілі або ванільний цукор;
 – 1 ч. л. тростинного цукру або звичайного.
  1. У каструлі розігрійте вершки з молоком та ваніллю. Важливо: не доводьте суміш до кипіння.
  2. Розітріть жовтки з цукром. 
  3. Влийте яєчну масу в гарячі вершки тонкою цівкою та перемішайте.
  4. Розлийте крем по керамічних формах. Перекладіть форми на деко з окропом, щоб утворилася парова баня.
  5. Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте крем-брюле 30 – 40 хвилин. Стежте, щоб вода не випарувалася з деко.
  6. Охолодіть готовий десерт. Відправте крем-брюле в холодильник на 6 годин.
  7. Посипте десерт цукром та обпаліть до золотистої скоринки. Смачного!

Існує також багато варіацій цього десерту. Зокрема в крем додають какао, чорний шоколад, фісташкову пасту, апельсиновий лікер, копчений ром і інші ароматні інгредієнти. Незмінною в цьому десерті залишається лише хрустка золотава скоринка!