Курячі крильця "Бафало" із соусом ранч: гості наминають за обидві щоки

19 лютого 2022, 15:12
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Запросили друзів і тепер сушите голову, чим таким особливим їх почастувати? А чом би не медовими крильцями "Бафало"? Гості від них будуть у захваті!

Скуштувати цю чудову американську страву можна не лише у США. За дібраним нами рецептом ви легко приготуєте їх у себе вдома.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Рецепт медових крилець "Бафало"

  • Час: 1 година 25 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 1½ кілограма курячих крилець;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – 1½ столові ложки борошна;
 – ½ склянки томатного соусу чи пасту;
 – ⅓ склянки гострого соусу;
 – ¼ склянки меду;
 – 2 столові ложки вершкового масла;
 – 2 чайні ложки вустерського соусу;
 – ½ чайної ложки цибулевого порошку;
 – ½ чайної ложки часникового порошку.

Для соусу ранч:
 – ½ склянки сметани;
 – ¼ склянки вершків;
 – 2 столові ложки майонезу;
 – ⅓ склянки нарізаної свіжої цибулі;
 – 2 столові ложки подрібненого свіжого кропу;
 – ¼ чайної ложки цибульного порошку;
 – ¼ чайної ложки часникового порошку;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Найперше приготуйте соус ранч: ретельно змішайте всі інгредієнти для нього й відправте до холодильника, поки готуватимете крильця.
  2. Розігрійте духовку до 210 градусів.
  3. Деко вкрийте харчовим пергаментом і скропіть олією.
  4. Крильця обсушіть паперовими рушниками й змішайте у великій мисці з 1½ чайної ложки солі, 1 чайною ложкою перцю та борошном.


Фото Damn delicious

  1. Викладіть крильця на деко й відправте запікатися до духовки. Через 20 хвилин переверніть їх на другий бік і запікайте ще 20 – 25 хвилин.
  2. Приготуйте томатний соус. Для цього змішайте в сотейнику томатну пасту, гострий соус, мед, вершкове масло, вустерський соус, цибулевий та часниковий порошок. Доведіть суміш на середньому вогоні до кипіння й зменште вогонь. Варіть соус, постійно помішуючи, до загустіння (15 – 20 хвилин).
  3. Запечені крильця змішайте у великій мисці з половиною томатного соусу, викладіть на деко й на 5 – 7 хвилин відправте до духовки, щоб закарамелізувалися.
  4. Додайте до страви решту томатного соусу.
  5. Готові курячі крильця "Бафало" подавайте із соусом ранч.

Смачного!