Як приготувати круасани: домашній рецепт
4 травня 2021,
10:35
Читать новость на русском
Ми підготували для вас рецепт французької випічки, яку ви можете приготувати вдома та подати до чаю або кави. Запишіть собі рецепт.
У Франції – символ національної кухні. Їх подають на сніданок або на десерт. Булочки у формі місяця готують з листкового тіста і додають солону або солодку начинку.
Читайте також Як приготувати булочки Сінабон з корицею: домашній рецепт
Як приготувати круасани
Інгредієнти:– 250 грамів борошна;
– 35 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 120 мілілітрів молока 2,5-3,2%;
– 180 грамів вершкового масла 82%;
– 5 грамів дріжджів;
– дрібка солі.
Круасани/ Фото Unsplash
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте дріжджі, перемішайте. Далі – додайте молоко, 50 грамів вершкового масла, перемішайте до однорідної консистенції. Замісіть тісто.
- Розкатайте тісто прямокутної форми у 5 міліметрів. Накрийте харчовою плівкою, залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Зніміть плівку, викладіть у середину м'яке вершкове масло, загорніть тісто, залиште у холодильнику на 5-6 годин.
- Дістаньте тісто, розкатайте прямокутної форми, розділіть на трикутники, залиште у холодильнику на 5-7 хвилин. Дістаньте тісто, загорніть, сформуйте круасани.
- У мисці змішайте молоко з яйцем, перемішайте до однорідної консистенції.
- Деко вистеліть пергаментом, викладіть круасани, змастіть молоком з яйцем.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте випікатись протягом 15-20 хвилин до готовності.
- Викладіть на тарілку. Смачного!