У Франції – символ національної кухні. Їх подають на сніданок або на десерт. Булочки у формі місяця готують з листкового тіста і додають солону або солодку начинку.

Читайте також Як приготувати булочки Сінабон з корицею: домашній рецепт

Як приготувати круасани

Круасани/ Фото Unsplash

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте дріжджі, перемішайте. Далі – додайте молоко, 50 грамів вершкового масла, перемішайте до однорідної консистенції. Замісіть тісто.
  3. Розкатайте тісто прямокутної форми у 5 міліметрів. Накрийте харчовою плівкою, залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Зніміть плівку, викладіть у середину м'яке вершкове масло, загорніть тісто, залиште у холодильнику на 5-6 годин.
  5. Дістаньте тісто, розкатайте прямокутної форми, розділіть на трикутники, залиште у холодильнику на 5-7 хвилин. Дістаньте тісто, загорніть, сформуйте круасани.
  6. У мисці змішайте молоко з яйцем, перемішайте до однорідної консистенції.
  7. Деко вистеліть пергаментом, викладіть круасани, змастіть молоком з яйцем.
  8. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте випікатись протягом 15-20 хвилин до готовності.
  9. Викладіть на тарілку. Смачного!