М’ясо птиці часто готують в духовці, адже так воно запікається у власному соку і не пересихає. На відміну від смаження на сковорідці, уже не потрібно пильнувати, щоб курочка не підгоріла: достатньо обрати правильний температурний режим, виставити час і ап – все готово!

Читайте також Котлети з рубленого фаршу: рецепт з секретним інгредієнтом

А головний секрет, як швидко приготувати обід чи вечерю для усієї сім’ї, – ТМ "Наша Ряба Апетитна", з якою смачна та соковита курочка буде на столі максимально швидко і з мінімумом зусиль.

Адже курятину від ТМ "Наша Ряба Апетитна" не потрібно додатково маринувати чи солити. Достатньо відкрити упаковку, перекласти її на деко та відправити в духовку на пів години. Це швидко, просто, смачно!

Завдяки своєму ніжному смаку та легкій структурі курочка поєднується як з будь-якими крупами, так і з картоплею, яку можна запекти разом з м’ясом. Доповніть страву улюбленими овочами: помідорами, огірками, свіжою зеленню.

Курячі крильця з картоплею по-селянськи та салатом

Час: 25 – 35 хвилин
Порції: 2 – 3

Готуємо курячі крильця з картоплею по-селянськи та салатом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Вкрийте деко шаром пергаменту для випікання.
  2. Розріжте очищену картоплю навпіл, далі – ще на три частини. Перекладіть шматочки картоплі в пакет, додайте трішки олії та спеції. Щільно закрийте його, розімніть руками вміст, аби всі спеції рівномірно розійшлися.
  3. Викладіть картоплю та курячі крильця на деко та відправте запікатися на 25 – 35 хвилин. Можна використати режим “конвекція” – це пришвидшить приготування та надасть м’ясу хрумкої скоринки.
  4. Доки крильця та картопля готуються, наріжте довільними шматочками огірки, помідори та цибулю. Перемішайте разом з олією та присмачте сіллю за бажанням.
  5. Викладіть готову картоплю та курячі крильця на порційні тарілки, додайте салат та улюблений соус.

Смачного!

Запечені курячі гомілки з гречкою

Час: 30 хвилин
Порції: 4

Як приготувати запечені курячі гомілки з гречкою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вкрийте деко шаром пергаменту для випікання та перекладіть на нього курячі гомілки.
  2. Наріжте очищені цибулю та моркву дрібними кубиками. Присмачте все спеціями. Обсмажте на сковорідці з олією 3 – 4 хвилини.
  3. Змішайте овочі з сирою гречкою та викладіть на деко до гомілок. Залийте все окропом так, щоб він повністю накрив крупу. За бажанням можна посолити воду.
  4. Запікайте страву 25 – 30 хвилин до готовності. Можна використати режим “конвекція”.
  5. Готову страву викладіть на порційні тарілки та подавайте до столу.

Смачного!

Курячі стегна в томатному маринаді з салатом

Час: 40 хвилин
Порції: 3 - 4

Курячі стегна в томатному маринаді з салатом / Колаж

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть мариновані курячі стегна на деко та запікайте їх 40 хвилин.
  2. Доки стегна готуються, візьміться за овочевий салат: розріжте навпіл томати, з редиски зріжте хвостики та подрібніть на тонкі кільця. Помийте свіжу зелень, відділіть листя від стебел.
  3. Викладіть на порційні тарілки редиску, томати, листочки петрушки або кінзи. Збризніть все оливковою олією. За бажанням посоліть.
  4. Викладіть до салату запечені курячі стегна та подавайте страву до столу.

Смачного!