Курка в духовці: мінімум зусиль, максимум смаку
Джерело:
Наша Ряба АпетитнаЯкщо ви думаєте, що ж приготувати на обід чи вечерю, але часу та бажання довго стояти біля плити немає – ці рецепти точно для вас. Всього 30 – 40 хвилин – і апетитна курочка з хрумкою скоринкою вже тішитиме вас і ваших рідних.
М’ясо птиці часто готують в духовці, адже так воно запікається у власному соку і не пересихає. На відміну від смаження на сковорідці, уже не потрібно пильнувати, щоб курочка не підгоріла: достатньо обрати правильний температурний режим, виставити час і ап – все готово!
Читайте також Котлети з рубленого фаршу: рецепт з секретним інгредієнтом
А головний секрет, як швидко приготувати обід чи вечерю для усієї сім’ї, – ТМ "Наша Ряба Апетитна", з якою смачна та соковита курочка буде на столі максимально швидко і з мінімумом зусиль.
Адже курятину від ТМ "Наша Ряба Апетитна" не потрібно додатково маринувати чи солити. Достатньо відкрити упаковку, перекласти її на деко та відправити в духовку на пів години. Це швидко, просто, смачно!
Завдяки своєму ніжному смаку та легкій структурі курочка поєднується як з будь-якими крупами, так і з картоплею, яку можна запекти разом з м’ясом. Доповніть страву улюбленими овочами: помідорами, огірками, свіжою зеленню.
Курячі крильця з картоплею по-селянськи та салатом
Час: 25 – 35 хвилин
Порції: 2 – 3
Готуємо курячі крильця з картоплею по-селянськи та салатом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих крилець "Солодкий чилі" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 кілограм картоплі;
– 3 – 4 помідори;
– 2 огірки;
– половина ріпчастої цибулі;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 чайна ложка спецій до картоплі;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Вкрийте деко шаром пергаменту для випікання.
- Розріжте очищену картоплю навпіл, далі – ще на три частини. Перекладіть шматочки картоплі в пакет, додайте трішки олії та спеції. Щільно закрийте його, розімніть руками вміст, аби всі спеції рівномірно розійшлися.
- Викладіть картоплю та курячі крильця на деко та відправте запікатися на 25 – 35 хвилин. Можна використати режим “конвекція” – це пришвидшить приготування та надасть м’ясу хрумкої скоринки.
- Доки крильця та картопля готуються, наріжте довільними шматочками огірки, помідори та цибулю. Перемішайте разом з олією та присмачте сіллю за бажанням.
- Викладіть готову картоплю та курячі крильця на порційні тарілки, додайте салат та улюблений соус.
Смачного!
Запечені курячі гомілки з гречкою
Час: 30 хвилин
Порції: 4
Як приготувати запечені курячі гомілки з гречкою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– упаковка курячих гомілок "Делі" зі спецією карі від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 склянка гречки;
– 1 середня морквина;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 столова ложка олії;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Вкрийте деко шаром пергаменту для випікання та перекладіть на нього курячі гомілки.
- Наріжте очищені цибулю та моркву дрібними кубиками. Присмачте все спеціями. Обсмажте на сковорідці з олією 3 – 4 хвилини.
- Змішайте овочі з сирою гречкою та викладіть на деко до гомілок. Залийте все окропом так, щоб він повністю накрив крупу. За бажанням можна посолити воду.
- Запікайте страву 25 – 30 хвилин до готовності. Можна використати режим “конвекція”.
- Готову страву викладіть на порційні тарілки та подавайте до столу.
Смачного!
Курячі стегна в томатному маринаді з салатом
Час: 40 хвилин
Порції: 3 - 4
Курячі стегна в томатному маринаді з салатом / Колаж
Інгредієнти:– упаковка курячих стегон "Айдахо" у томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 250 грамів томатів чері;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– кінза або петрушка;
– редиска (за бажанням).
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть мариновані курячі стегна на деко та запікайте їх 40 хвилин.
- Доки стегна готуються, візьміться за овочевий салат: розріжте навпіл томати, з редиски зріжте хвостики та подрібніть на тонкі кільця. Помийте свіжу зелень, відділіть листя від стебел.
- Викладіть на порційні тарілки редиску, томати, листочки петрушки або кінзи. Збризніть все оливковою олією. За бажанням посоліть.
- Викладіть до салату запечені курячі стегна та подавайте страву до столу.
Смачного!