Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
Апетитна курочка з духовки – улюблений рецепт господинь, які дбають, щоб на їхній стіл потрапляли виключно найсмачніші, соковиті та при цьому нежирні страви. До того ж цей спосіб приготування не потребує багато зусиль та дозволяє отримати неймовірну страву, що підійде під будь-який привід.
Однак, щоб результат виправдав очікування, важливо знати кілька корисних лайфхаків. Сьогодні 24 Канал ділиться ними, щоб ваш улюблений рецепт став ще особливішим.
Читайте також "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів
Чому варто готувати курочку у духовці та як це зробити правильно
Запікання є одним із найпростіших методів приготування курочки. Окрім того, що в духовці птиця насичується особливим смаком, правильний температурний режим та всестороннє обсмаження допомагає їй отримати золотисту і хрустку скоринку. При цьому всередині м’ясо залишається надзвичайно соковитим. Тож ласувати такою стравою можна ще і ще!
Та й сам спосіб приготування курки в духовці абсолютно унікальний. Вам не потрібно стояти біля плити, щоб наглядати за процесом. Тому поки улюблена страва випікається, господині можуть зайнятися іншими, не менш важливими справами.
Однак, перш ніж перейти до них, варто виставити відповідний час і подбати про правильний температурний режим духовки. Ось кілька порад від професіоналів, які допоможуть зробити улюблену страву ще апетитнішою.
- Час запікання різних частин курятини може коливатися в залежності від температури духовки та конкретного рецепта. Зокрема, для приготування крилець знадобиться 25 хвилин, гомілок – 30 хвилин, стегон – 40 хвилин, а цілої тушки – 60 хвилин.
- Температура розігрітої духовки для приготування курки має становити 180 градусів.
- Що стосується режиму духовки, то найкраще обрати "верхній та нижній нагрів". Він дозволяє рівномірно прогріти всю площину та ідеально запекти страву. В такому режимі випікаємо курочку майже до готовності. І за 10 – 15 хвилин до завершення, переводимо духовку у режим вентиляції. Цей метод допоможе отримати ще хрусткішу скоринку та соковите м’ясо всередині.
- Щоб бути впевненим у готовності м’яса, використовуйте м'ясний термометр. Температура у найтовщій частині курки повинна досягати 75 – 80 градусів Цельсія. Також визначити готовність вдасться, проткнувши курочку ножем. Приготовлене м'ясо легко протикається та виділяє прозорий сік.
Ще один робочий спосіб для курки, що запікається цілком, полягає в тому, щоб відламати гомілку або крило. Якщо ці частини легко відходять, м’ясо пропеклося.
Окрім цього орієнтуватися можна по кольору м’яса. Готова курочка має світло-жовтий відтінок. Якщо ж м’ясо рожеве – страва готова не повністю.
Та головний лайфхак полягає у тому, щоб обрати найапетитнішу курочку. Орієнтуватися варто на її зовнішній вигляд. А щоб вгадати зі смаком та бути впевненим у якості, краще обирати перевіреного виробника, який зумів завоювати любов мільйонів покупців.
Саме такою є продукція ТМ "Наша Ряба Апетитна". Бренд визнано лідером з виготовлення свіжомаринованої курочки в Україні. А особливі смаки маринадів, які використовує виробник, допомагають експериментувати зі смаками, в захваті від яких буде вся родина.
А якщо ви вже придбали курочку, але не знаєте з чого почати, пропонуємо кілька рецептів, які точно варто взяти на озброєння.
Запечена курочка з картоплею для всієї родини
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 6
Запечена курочка з картоплею для всієї родини / Фото Shutterstock
– курочка у вишневому маринаді ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 5 – 6 картоплин;
– 2 цибулини;
– 3 – 4 гілочки розмарину;
– 400 грамів шампіньйонів;
– 4 столових ложки оливкової олії;
– сіль та чорний перець до смаку;
– 4 – 5 зубчиків часнику;
– зелень для подачі.
Приготування:
- Відкрийте упаковку з курочкою (тушка вже в пакеті для запікання). Перекладіть її на деко та відправте у духовку на 60 хвилин при 180 градусах.
- Поки головний інгредієнт запікається, наріжте очищену картоплю брусками, а очищену цибулю – кільцями.
- Шампіньйони промийте та приберіть з них шкірку.
- Помістіть картоплю з цибулею та грибами на інше деко, додайте приправи, олію та розмарин.
- Відправте деко з овочами в духовку та продовжуйте випікати з курочкою ще 40 хвилин при 180 градусах.
- За 10 – 15 хвилин до завершення готування курочки – зробіть надріз на пакеті, щоб на м'ясі утворилася хрумка скоринка. Також можна перевести духовку в режим "вентиляція".
- Одночасно вийміть із духовки курочку та овочі, розподіліть порційно та посипте зеленню для подачі.
Експрес-рецепт курячих крилець на компанію
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Експрес-рецепт курячих крилець на компанію / Фото Shutterstock
– упаковка курячих крилець в гірчично-медовому маринаді ТМ "Наша Ряба Апетитна".
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Відкрийте упаковку та викладіть замариновані крильця на деко.
- Помістіть їх у духовку на 25 хвилин.
- Страва готова та гості ситі, подавайте разом з улюбленими соусами та овочами.
Плов з гомілками в духовці
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Плов з гомілками в духовці / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 1 упаковка курячих гомілок "Делі" зі спецією карі від ТМ "Наша Ряба Апетитна";– 2 склянки рису (найкраще басматі або інший довгозернистий сорт);
– 1 велика цибулина;
– 2 морквини;
– 1 солодкий перець;
– 1 пучок петрушки;
– 1 перець чилі;
– 3 – 4 столові ложки рослинної олії;
– 4 – 5 зубчиків часнику;
– 1 чайна ложка куркуми;
– 1 чайна ложка кмину;
– сіль та перець до смаку;
– 4 склянки гарячого води або овочевого бульйону.
Приготування:
- Рис вимийте та замочіть у воді на кілька хвилин, після цього знову промийте.
- Промийте та очистіть всі овочі.
- Цибулю наріжте тонкими кільцями, морквини кубиками або соломкою, солодкий перець – на смужки, а петрушку та перець чилі тонко посічіть.
- У велику чавунну каструлю додайте олію, цибулю, часник та моркву. Обсмажте все на плиті до золотистого кольору, поки овочі не стануть м'якими.
- Додайте в каструлю, в якій смажилися овочі, вимитий та промитий рис.
- Заправте суміш куркумою, кмином, червоним перцем та перцем чилі. Перемішайте, щоб рис рівномірно покрився олією та овочами.
- Отриману суміш розрівняйте лопаткою.
- Влийте гарячу воду або овочевий бульйон так, щоб рідна повністю покривала рис.
- Зверху викладіть курячі гомілки.
- Посоліть та поперчіть до смаку.
- Прикрийте каструлю та відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин.
- Після приготування залиште плов на 10 – 15 хвилин.
- При подачі прикрасьте страву петрушкою.
Смачного!