Набридли звичні страви з курки і закортіло чогось особливого? Популярний англійський шеф-кухар Джеймі Олівер, поділився у своєму блозі смачним рецептом запеченої курки в беконі. На гарнір шеф пропонує приготувати сочевицю зі шпинатом.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Завдяки бекону у рецепті, найніжніша частина курки – грудка залишиться соковитою та ніжною. Ми впевнені, що ця страва стане вашою улюбленою!

Рецепт курятини з овочами від Джеймі Олівера

  • Час: 3 години
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно змастіть тушку курки олією та посипте сіллю і перцем. Натріть її руками, щоб спеції розійшлися по всій поверхні м'яса. Всередину тушки покладіть пучок свіжого розмарину. На деко покладіть цілу головку часнику.
  1. Відправте тушку в духовку на 60 хвилин при 200 градусах.
  1. По закінченні часу, дістаньте курку та перекладіть на окрему тарілку. З соків, які залишилися всередині дека ми будемо готувати гриби. Наріжте їх довільними шматками. Вичавіть з часнику м'якоть та перемішайте з грибами та курячим соком.
  1. На грудинку курки викладіть полоски бекону.
  1. Відправте деко в духовку на нижній рівень. Поверх закріпіть решітку та викладіть на неї тушку. Запікайте все ще 30 хвилин.
  1. Вийміть все з духовки. Перекладіть гриби на загальний таріль. Поверх викладіть готову курячу тушку. Посипте ароматною зеленню.
  1. На гарнір ви можете приготувати тушкований на вершковому маслі свіжий шпинат з сочевицею.

Смачного!

Відеорецепт приготування курки в беконі: