Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво обожнює готувати смачні та оригінальні страви. Якщо запитати шефа, яку страву він любить понад усе (український борщ – поза конкуренцією), то він, мабуть, назве курку в кисло-солодкому соусі.

Читайте також Продумано до дрібниць: Ектор Хіменес-Браво відкрив новий заклад китайської їжі у Львові

Незмінний ведучий та суддя українського кулінарного шоу "Мастер Шеф" поділився рецептом цієї страви на прохання читачів. Вона легка у приготуванні, а щоб полегшити завдання, Ектор відзняв відеоурок з покроковою інструкцією.

Курка в кисло-солодкому соусі

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Наріжте куряче м'ясо довільними шматочками. Посоліть їх та поперчіть. Перемішайте м'ясо і запаніруйте в крохмалі.
  • Овочі наріжте довільними шматками (середніми кубиками за бажанням).
  • Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на середньому вогні курку до золотистої скоринки. Приберіть її на тарілку, а на цій самій сковорідці обсмажте нарізані овочі: перець, цибулю. 2 – 3 хвилин достатньо. Аналогічно перекладіть їх на тарілку до м'яса, а у сковорідці приготуйте соус (мити її не потрібно).
  • Вилийте томатну пасту, додайте воду, цукор, оцет, сіль і перемішайте. Наріжте манго середніми кубиками та додайте до соусу. Протушкуйте його кілька хвилин та поверніть до сковорідки попередньо обсмажені овочі та курку.
  • Влийте ще трішки води та перемішайте. Готову страву викладіть на таріль, або порційно розкладіть до відвареного рису. Посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею та насінням кунжуту.

Смачного!