Ресторанна страва вдома: курка в кисло-солодкому соусі від Ектора
Джерело:
інстаграм Ектора Хіменеса-БравоІснує чимало страв з курятини, але цей особливий. Незрівнянний кисло-солодкий смак страви запам'ятається вам надовго. До речі, він нічим не гірший за ту, яку подають у закладах шеф-кухаря у столиці та Львові.
Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво обожнює готувати смачні та оригінальні страви. Якщо запитати шефа, яку страву він любить понад усе (український борщ – поза конкуренцією), то він, мабуть, назве курку в кисло-солодкому соусі.
Читайте також Продумано до дрібниць: Ектор Хіменес-Браво відкрив новий заклад китайської їжі у Львові
Незмінний ведучий та суддя українського кулінарного шоу "Мастер Шеф" поділився рецептом цієї страви на прохання читачів. Вона легка у приготуванні, а щоб полегшити завдання, Ектор відзняв відеоурок з покроковою інструкцією.
Курка в кисло-солодкому соусі
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 2
– 150 грамів курячого стегна;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– 10 грамів крохмалю;
– 60 грамів солодкого перцю;
– 30 грамів цибулі;
– 30 грамів манго.
Для соусу:
– 50 мілілітрів томатної пасти;
– 20 мілілітрів яблучного оцту;
– 30 грамів цукру;
– 20 – 30 мілілітрів води.
Додатково:
– кунжут;
– зелена цибуля.
Приготування:
- Наріжте куряче м'ясо довільними шматочками. Посоліть їх та поперчіть. Перемішайте м'ясо і запаніруйте в крохмалі.
- Овочі наріжте довільними шматками (середніми кубиками за бажанням).
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на середньому вогні курку до золотистої скоринки. Приберіть її на тарілку, а на цій самій сковорідці обсмажте нарізані овочі: перець, цибулю. 2 – 3 хвилин достатньо. Аналогічно перекладіть їх на тарілку до м'яса, а у сковорідці приготуйте соус (мити її не потрібно).
- Вилийте томатну пасту, додайте воду, цукор, оцет, сіль і перемішайте. Наріжте манго середніми кубиками та додайте до соусу. Протушкуйте його кілька хвилин та поверніть до сковорідки попередньо обсмажені овочі та курку.
- Влийте ще трішки води та перемішайте. Готову страву викладіть на таріль, або порційно розкладіть до відвареного рису. Посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею та насінням кунжуту.
Смачного!