Страва з цілої курочки неодмінно стане головною окрасою святкового столу, а ще вона закохає вас у себе з першого шматочка.
Читайте також Вплив антибіотиків в курятині на організм людини: пояснення лікарки-дієтологині Світлани Фус
Не секрет, що страви, приготовані в духовці, корисні та смачні, а якщо вони ще й з курятиною – ви можете не хвилюватись за свою фігуру. Ба більше, це дієтичне м’ясо багате на білок, а запечена в духовці птиця буде соковитою та з хрумкою скоринкою без зайвого жиру. SmachnoNews підготував для вас найсмачніші рецепти!
Рецепт курки з шароном
Фото: Наша Ряба
Як приготувати курку з шароном:
Курочка "Наша Ряба"
- Ретельно помийте курочку "Наша Ряба", просушіть паперовими рушниками.
З’єднайте спеції в ступі та перетріть, щоб відкрилися всі аромати. Перекладіть суміш спецій в мисочку, додайте до неї вичавлений часник, дрібно порізані сухофрукти, окрім шарона. Заправте маринад для курочки олією та перемішайте, отриманою сумішшю спецій щедро натріть тушку птиці всередині та ззовні. - Викладіть курку в спеціях в глибоку миску та закрийте харчовою плівкою. Залишіть курку маринуватися в прохолодному місці близько 4 годин.
Розігрійте духовку до 180 °C. - Шарон помийте та просушіть паперовим рушником. Наріжте фрукт на шматочки та нафаршируйте ними курку. Обов’язково зв’яжіть їй ніжки, щоб зафіксувати начинку всередині птиці.
- Перекладіть курочку в рукав для запікання та відправте її випікатись близько 60-80 хв.
- Наприкінці приготування обережно надріжте рукав для запікання, щоб утворилась хрумка та золотиста скоринка – випікайте ще 10-15 хв. Смачного!
Запечена курка з печерицями та естрагоном
Рецепт курочки з грибами
Як приготувати курку з грибами
- Ретельно помийте курочку, просушіть паперовим рушником та натріть гірчицею з соєвим соусом. Залишіть курочку "Наша Ряба" промаринуватися 30-40 хв.
- Помийте та почистіть печериці від шкірки, перекладіть їх у миску та додайте майонез та естрагон. Ретельно вимішайте гриби в маринаді та залишіть на 15-20 хв.
- Помийте картоплю, але не видаляйте шкірочку – будемо готувати в мундирах. Розріжте картоплю навпіл та скропіть оливкою олією.
- Викладіть курочку в рукав для запікання, навколо неї покладіть печериці та картоплю – зав’яжіть рукав та поставте в попередньо розігріту духовку до 180 °C. Запікайте курочку з грибами 60-80 хв, щоб отримати хрустку золотисту скоринку – зробіть надріз в рукаві для запікання та залишіть в духовці ще на 10-15 хв.
- Найкраще курочка смакуватиме зі свіжим салатом або квашениною. Смачного!
Курочка в медовому маринаді, фарширована яблуками
Рецепт курочки з яблуками
Як приготувати медову курку з яблуками
- Ретельно помийте курочку, просушіть паперовим рушником та викладіть на пласку тарілку.
Для маринаду змішайте в мисочці мед (якщо він у вас загустий – розігрійте у мікрохвильовій печі або на паровій бані), соєвий соус та гірчицю. У вас повинна вийти однорідна суміш. - Зніміть цедру з апельсина та додайте його до маринаду. Готовим маринадом змастіть всю курочку та залишіть на 1 год маринуватися в холодильнику.
- Яблука ретельно помийте теплою водою, видаліть серцевинки та плодоніжки. Наріжте на четвертинки та полийте соком апельсина. Посипте корицею та перемішайте.
- Нафаршируйте курочку яблуками. Сік, що залишився, залийте в середину тушки. Зав’яжіть ніжки курочці, а крила обгорніть у фольгу або папір для випікання, щоб вони не обгоріли. Викладіть все на деко, встелене фольгою.
- Розігрійте духовку до 180 °C та випікайте курочку протягом 70-80 хв до готовності. Смачного!