Страва з цілої курочки неодмінно стане головною окрасою святкового столу, а ще вона закохає вас у себе з першого шматочка.

Читайте також Вплив антибіотиків в курятині на організм людини: пояснення лікарки-дієтологині Світлани Фус

Не секрет, що страви, приготовані в духовці, корисні та смачні, а якщо вони ще й з курятиною – ви можете не хвилюватись за свою фігуру. Ба більше, це дієтичне м’ясо багате на білок, а запечена в духовці птиця буде соковитою та з хрумкою скоринкою без зайвого жиру. SmachnoNews підготував для вас найсмачніші рецепти!

Рецепт курки з шароном

Фото: Наша Ряба

Як приготувати курку з шароном:

Курочка "Наша Ряба"

  1. Ретельно помийте курочку "Наша Ряба", просушіть паперовими рушниками.
    З’єднайте спеції в ступі та перетріть, щоб відкрилися всі аромати. Перекладіть суміш спецій в мисочку, додайте до неї вичавлений часник, дрібно порізані сухофрукти, окрім шарона. Заправте маринад для курочки олією та перемішайте, отриманою сумішшю спецій щедро натріть тушку птиці всередині та ззовні.
  2. Викладіть курку в спеціях в глибоку миску та закрийте харчовою плівкою. Залишіть курку маринуватися в прохолодному місці близько 4 годин.
    Розігрійте духовку до 180 °C.
  3. Шарон помийте та просушіть паперовим рушником. Наріжте фрукт на шматочки та нафаршируйте ними курку. Обов’язково зв’яжіть їй ніжки, щоб зафіксувати начинку всередині птиці.
  4. Перекладіть курочку в рукав для запікання та відправте її випікатись близько 60-80 хв.
  5. Наприкінці приготування обережно надріжте рукав для запікання, щоб утворилась хрумка та золотиста скоринка – випікайте ще 10-15 хв. Смачного!

Запечена курка з печерицями та естрагоном

Рецепт курочки з грибами

Як приготувати курку з грибами

  1. Ретельно помийте курочку, просушіть паперовим рушником та натріть гірчицею з соєвим соусом. Залишіть курочку "Наша Ряба" промаринуватися 30-40 хв.
  2. Помийте та почистіть печериці від шкірки, перекладіть їх у миску та додайте майонез та естрагон. Ретельно вимішайте гриби в маринаді та залишіть на 15-20 хв.
  3. Помийте картоплю, але не видаляйте шкірочку – будемо готувати в мундирах. Розріжте картоплю навпіл та скропіть оливкою олією.
  4. Викладіть курочку в рукав для запікання, навколо неї покладіть печериці та картоплю – зав’яжіть рукав та поставте в попередньо розігріту духовку до 180 °C. Запікайте курочку з грибами 60-80 хв, щоб отримати хрустку золотисту скоринку – зробіть надріз в рукаві для запікання та залишіть в духовці ще на 10-15 хв.
  5. Найкраще курочка смакуватиме зі свіжим салатом або квашениною. Смачного!

Курочка в медовому маринаді, фарширована яблуками

Рецепт курочки з яблуками

Як приготувати медову курку з яблуками

  1. Ретельно помийте курочку, просушіть паперовим рушником та викладіть на пласку тарілку.
    Для маринаду змішайте в мисочці мед (якщо він у вас загустий – розігрійте у мікрохвильовій печі або на паровій бані), соєвий соус та гірчицю. У вас повинна вийти однорідна суміш.
  2. Зніміть цедру з апельсина та додайте його до маринаду. Готовим маринадом змастіть всю курочку та залишіть на 1 год маринуватися в холодильнику.
  3. Яблука ретельно помийте теплою водою, видаліть серцевинки та плодоніжки. Наріжте на четвертинки та полийте соком апельсина. Посипте корицею та перемішайте.
  4. Нафаршируйте курочку яблуками. Сік, що залишився, залийте в середину тушки. Зав’яжіть ніжки курочці, а крила обгорніть у фольгу або папір для випікання, щоб вони не обгоріли. Викладіть все на деко, встелене фольгою.
  5. Розігрійте духовку до 180 °C та випікайте курочку протягом 70-80 хв до готовності. Смачного!