Рецепт курки в кисло-солодкому соусі від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

5 травня 2021, 13:40
Читать новость на русском

Незмінний суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" та "Мастер Шеф. Професіонали" Ектор Хіменес-Браво поділився із читачами рецептом смачної курочки в кисло-солодкому соусі, котра точно прийде до смаку навіть найвибагливішому гурману.

Читайте також Три найсмачніші маринади для курки: рецепти для шашлику на природі

Рецепт курки в кисло-солодкому соусі від шеф-кухаря

Інгредієнти:
– 450 г курячої грудки без шкіри та кісток;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак;
– 60 г кукурудзяного крохмалю;
– 2 яйця;
– рослинна олія для обсмажування.
Для соусу:
– 1 ст. л рослинної олії;
– ½ ст. л подрібненого часнику;
– 1 болгарський перець;
– 180 мл яблучного оцту;
– 1 ст. л соєвого соусу;
– 55 г кетчупу;
– 100 г цукру.
Для презентації:
– зелена цибуля;
– кунжут.
  1. Ретельно натріть шматочки курятини сіллю та перцем, змастіть кукурудзяним крохмалем.
  2. Вибийте яйця в мисочку та розмішайте до однорідної консистенції. Змочіть у яєчній масі курятину.
  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній курятину до хрумкої скоринки.
  4. Перекладіть курятину на шар паперового рушника, щоб позбутись зайвого жиру.
  5. У великій сковороді розігрійте олію та обсмажити на ній часник до появи аромату.
  6. Додайте до часнику болгарський перець нарізаний невеликими кубиками, яблучний оцет, соєвий соус, кетчуп і цукор. Доведіть соус до кипіння та коли він загусне введіть в нього курятину.
  7. Ретельно перемішайте м'ясо з соусом, перекладіть на тарілку та прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулькою та посипте кунжутним насінням. Смачного!

Найкраще подавати курятину в кисло-солодкому соусі разом із відвареним білим рисом.