Мусака з курятиною та баклажанами: домашній рецепт

7 травня 2021, 18:25
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Ми підготували для вас рецепт мусаки з курятиною, баклажанами та вишуканим соусом бешамель. Ця страва сподобається всім.

Мусака – традиційна страва з баклажанів та соусом бешамель на Балканах і Близькому Сході. Також додають кабачки, картоплю або гриби. У Греції готують з м'ясом і томатами.

Читайте також Хрусткі курячі палички: домашній рецепт

Мусака з курятиною та баклажанами

Інгредієнти:
– 500 грамів курячого філе;
– 60 грамів моркви;
– 60 грамів цибулі;
– 30 грамів часнику;
– 50 грамів томатної пасти;
– 50 грамів сиру;
– 130 грамів картоплі;
– 110 грамів баклажанів;
– олія для смаження;
– перець;
– прованські трави;
– сіль.Інгредієнти для соусу:
– 250 грамів молока 2,5-3,2%;
– 25 грамів борошна;
– вершкове масло 82%;
– 1 яйце;
– мускатний горіх;
– перець;
– сіль.
  1. Помийте моркву, почистіть цибулю, часник, наріжте кубиками. На пательні з олією обсмажте кілька хвилин. Далі – додайте куряче філе, томатну пасту, сіль, перець, прованські трави, перемішайте, обсмажте протягом 5-10 хвилин.
  2. Баклажани помийте, почистіть, наріжте кільцями.
  3. Картоплю, помийте, почистіть наріжте кільцями 3 см. На пательню з олією викладіть баклажани, картоплю, додайте, сіль, перець, обсмажте до готовності.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Для приготування соусу бешамель у каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, влийте молоко, доведіть до кипіння, додайте яйце, сіль, перець, мускатний горіх, перемішайте до однорідної консистенції.
  6. У форму для запікання викладіть шарами картоплю, м'ясо з цибулею та часником, баклажани, вилийте соус, зверху – тертий сир.
  7. Розігрійте духовку до температури 180-200 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин.
  8. Дістаньте з духовки, розріжте на порції, викладіть на тарілку. Смачного!