Філе куряче зі шпинатом та креветками: домашній рецепт

13 квітня 2021, 18:25
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Ми підготували для вас рецепт вишуканої страви – куряче філе зі шпинатом та креветками, яку можна подати у будні та свята. Як приготувати – читайте у матеріалі.

Ніжне м'ясо курятини зі шпинатом та креветками подають з соусом, який ви легко приготуєте вдома. Страва сподобається не тільки смаком, а й гарною презентацією.

Читайте також Як приготувати фарфале з курятиною: простий рецепт

Куряче філе зі шпинатом та креветками

Інгредієнти:
– 4 курячих філе;
– 100 грамів шпинату;
– 1-2 цибулі;
– 300 грамів креветок;
– 1 чайна ложка вершкового масла;
– 1 томат;
– 1-2 моркви;
– 20 грамів селери;
– 150 мілілітрів вершків 30-33%;
– 40 мілілітрів коньяку;
– 1 столова ложка рослинної олії.
  1. Шпинат заздалегідь розморозьте.
  2. Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  3. На пательні з вершковим маслом обсмажте шпинат з цибулею, викладіть на тарілку, залиште для охолодження.
  4. Частину креветок почистіть, відваріть.
  5. Куряче філе ретельно помийте, відбийте, викладіть шпинат з цибулею, креветки, загорніть, сформуйте у рулет.
  6. Рулет щільно загорніть у харчову плівку, кінці закріпіть ниткою, відваріть на пару.
  7. Селеру, моркву, помийте, почистіть, натріть на грубій тертці.
  8. Для приготування соусу помийте, обсмажте панцирі креветок з нашаткованими очищеними овочами. Далі – додайте томат, 500 мілілітрів води, тушкуйте 20 хвилин, процідіть.
  9. Бульйон готуйте до стану сиропу, додайте вершки, коньяк, збийте.
  10. Готовий рулет відділіть від плівки, наріжте на порції. Подавайте з соусом. Смачного!