13 квітня,
18:25
Філе куряче зі шпинатом та креветками: домашній рецепт
Джерело:
Наша РябаМи підготували для вас рецепт вишуканої страви – куряче філе зі шпинатом та креветками, яку можна подати у будні та свята. Як приготувати – читайте у матеріалі.
Ніжне м'ясо курятини зі шпинатом та креветками подають з соусом, який ви легко приготуєте вдома. Страва сподобається не тільки смаком, а й гарною презентацією.
Читайте також Як приготувати фарфале з курятиною: простий рецепт
Куряче філе зі шпинатом та креветками
Інгредієнти:– 4 курячих філе;
– 100 грамів шпинату;
– 1-2 цибулі;
– 300 грамів креветок;
– 1 чайна ложка вершкового масла;
– 1 томат;
– 1-2 моркви;
– 20 грамів селери;
– 150 мілілітрів вершків 30-33%;
– 40 мілілітрів коньяку;
– 1 столова ложка рослинної олії.
- Шпинат заздалегідь розморозьте.
- Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
- На пательні з вершковим маслом обсмажте шпинат з цибулею, викладіть на тарілку, залиште для охолодження.
- Частину креветок почистіть, відваріть.
- Куряче філе ретельно помийте, відбийте, викладіть шпинат з цибулею, креветки, загорніть, сформуйте у рулет.
- Рулет щільно загорніть у харчову плівку, кінці закріпіть ниткою, відваріть на пару.
- Селеру, моркву, помийте, почистіть, натріть на грубій тертці.
- Для приготування соусу помийте, обсмажте панцирі креветок з нашаткованими очищеними овочами. Далі – додайте томат, 500 мілілітрів води, тушкуйте 20 хвилин, процідіть.
- Бульйон готуйте до стану сиропу, додайте вершки, коньяк, збийте.
- Готовий рулет відділіть від плівки, наріжте на порції. Подавайте з соусом. Смачного!